Bogdan Chitic

Echipa feminină de baschet „sub 18 ani” a CSȘ-CSM Ploiești, antrenată de Loredana Munteanu și Corina Savu, se află în aceste zile la Bușteni, acolo unde desfășoară un stagiu centralizat de pregătire. Fetele au urcat la munte în prima zi a lunii septembrie și vor reveni, joi, la Ploiești, unde vor continua pregătirile în vederea noului sezon, în cadrul căruia vor combate atât pe tabloul Campionatului Național „U20”, cât și în Liga I.
„Deși, inițial, ne-am înscris pe segmentul U18, am luat decizia de a face rocada cu întrecerea U20, aceasta și datorită faptului că dorim să le utilizăm și în competiția junioarelor pe cele două gemene, Corina și Cristiana Popa, care sunt de generație 1999. După un sezon petrecut la această categorie, din toamna anului viitor vom reveni pe segmentul U18, astfel încât fetele vor evolua pentru început în compania unor adversare mai mari de vârstă, pentru ca mai apoi să ajungă la nivelul lor. Practic, păstrăm același lot de jucătoare din sezonul trecut și sperăm să nu mai întâmpinăm probleme de natură financiară în ceea ce privește programarea și desfășurarea jocurilor la Liga I”, ne-a declarat antrenoarea Loredana Munteanu.
Calendarul noului sezon al Campionatului Național „U20” va fi stabilit în această săptămână, același lucru urmând să se petreacă și la Liga I, în competiția destinată senioarelor, dar și la „U13”, acolo unde CSȘ-CSM Ploiești va miza pe o echipă venită, în această vară, de pe tabloul de minibaschet, aflată sub îndrumarea Corinei Savu.
Lotul CSȘ-CSM Ploiești deplasat la Bușteni: Ștefania Ionescu, Andreea Dumitru, Lorena Stănică, Ioana Ilaș, Bianca Badea, Cristiana Popa, Corina Popa, Amina Vîlsănescu, Teodora Lambă, Claudia Ștefan, Cosmina Simion, Ioana Gheorghe, Ingrid Vârlan.