Petre Apostol

Ieri, la sediul Federaţiei Române de Handbal, a avut loc tragerea la sorţi a meciurilor din cadrul Diviziei A la handbal feminin, singura competiţie de seniori la această disciplină sportivă în care judeţul Prahova mai are reprezentare, prin HC Activ CSO Plopeni.
Echipa prahoveană face parte din Seria A din eşalonul secund valoric, urmând să debuteze, conform tragerii la sorţi de ieri, în deplasare, pe terenul formaţiei CSU Ştiinţa Bucureşti. Prima etapă este programată pe data de 16 septembrie, iar runda a doua va avea loc pe 23 septembrie, când HC Activ CSO Plopeni va evolua pe teren propriu, pentru prima dată în cadrul noului sezon competiţional, urmând să se confrunte cu HCM Buzău.
Programul echipei prahovene în sezonul viitor este următorul:
CSU Ştiinţa Bucureşti (deplasare), HCM Buzău (acasă), CSA Steaua Bucureşti (deplasare), CSU Târgovişte (acasă), Ştiinţa Bacău (deplasare), Dinamo Bucureşti (acasă), Spartac Bucureşti (deplasare), Şc. 181 SSP Bucureşti (acasă), HCF Piatra Neamţ (deplasare), CNOT Iaşi (acasă), Danubius Călăraşi (deplasare), CSŞ Tulcea (acasă), CSU Neptun Constanţa (deplasare), CSM Bucureşti II (acasă) – în paranteză este trecut locul de desfăşurare al meciurilor în turul campionatului.
Returul este programat să înceapă în data de 20 ianuarie 2018, în vreme ce sezonul se va încheia pe 12 mai 2018. Meciurile se vor desfăşura în zilele de sâmbătă, iar etapele intermediare vor avea loc în zilele de miercuri.
Divizia A la handbal feminin este împărţită în două serii, prima clasată din fiecare serie, la finalul campionatului, urmând să obţină promovarea în Liga Naţională. Următoarele două echipe din ierarhie, în fiecare serie, vor evolua, apoi, la un turneu de baraj, la care vor mai fi prezente ultimele două clasate din Liga Naţională. Turneul de baraj este programat între 1-3 iunie 2018 sau 8-10 iunie 2018.

Turneu de verificare pe teren propriu

Noul lot al echipei HC Activ CSO Plopeni va putea fi urmărit chiar în aceste zile, la Sala Polivalentă din Plopeni, unde clubul prahovean va organiza a şasea ediţie a turneului amical Cupa Toamnei. Este un turneu la care participă numai echipe din Divizia A, alături de formaţia organizatoare urmând să mai fie prezente HCM Buzău, Neptun Constanţa (două dintre pretendentele la promovare), CSM Bucureşti II, SCM Piteşti şi Dacia Mioveni.

Turneul se va desfăşura de astăzi până duminică, programul fiind următorul:
Astăzi:
09:00 HC ACTIV CSO PLOPENI – CSM BUCUREŞTI II
10:45 HCM BUZĂU – CSU NEPTUN CONSTANŢA
12:30 SCM PITEŞTI – CS DACIA MIOVENI

16:00 CSM BUCUREŞTI II – CSU NEPTUN CONSTANŢA
17:45 CS DACIA MIOVENI – HCM BUZĂU
19:30 HC ACTIV CSO PLOPENI – SCM PITEŞTI

Mâine :
09:00 SCM PITEŞTI – CSM BUCUREŞTI II
10:45 CSU NEPTUN CONSTANŢA – CS DACIA MIOVENI
12:30 HCM BUZĂU – HC ACTIV CSO PLOPENI

16:00 CSM BUCUREŞT II – CS DACIA MIOVENI
17:45 SCM PITEŞTI – HCM BUZĂU
19:30 HC ACTIV CSO PLOPENI – CSU NEPTUN CONSTANŢA

Duminică:
09:00 CS DACIA MIOVENI – HC ACTIV CSO PLOPENI
10:45 CSU NEPTUN CONSTANŢA – SCM PITEŞTI
12:30 HCM BUZĂU – CSM BUCUREŞTI II