V. Stoica

Unul dintre drumurile județene care au fost afectate de inundații sau de alunecările de teren este DJ 102I din comuna prahoveană Valea Doftanei, iar Consiliul Județean Prahova, prin Direcția Generală Tehnică și Patrimoniu, a demarat procedura pentru refacerea acestei artere afectate de calamitățile naturale.
Lucrările vor fi efectuate în punctul Trăisteni-Bran, pe o distanță de 30 de metri, acolo unde carosabilul s-a fisurat. Pe drumul județean 102I, din cauza eroziunii malului drept al râului Doftana s-a accentuat surparea terenului pe partea stângă a arterei de circulație, fenomen care a ajuns pe marginea părții carosabile. În zona respectivă, diferența de nivel dintre partea carosabilă a drumului și albia râului este de circa 15 metri, ceea ce ar pune în pericol siguranța circulației, având în vedere că au apărut unele fisuri longitudinale chiar în zona axului drumului.
Din cauza situației critice, este necesară efectuarea lucrărilor de refacere a drumului județean și a apărărilor de mal pe distanța celor 30 de metri afectați de alunecarea de teren.
După încheierea contractului de proiectare și de execuție, durata de finalizare a serviciilor și lucrărilor ar trebui să fie de 120 de zile, valoarea totală fiind estimată la 219.300 de lei fără TVA.