V. Stoica

Astăzi, de la ora 9.30, din gara Brașov, în sunetul fanfarei, iubitorii de călătorii vor pleca într-o excursie prin Transilvania cu trenul ce a fost denumit Orient Express de România.
Ieri dimineață, deja nu mai puteau fi achiziționate bilete pentru turul de patru zile organizat de CFR Călători în parteneriat cu un grup de tineri iubitori de aventură, doritorii fiind invitați să ia parte în anul 2018 la evenimentul care va avea loc aproximativ în aceeași perioadă.
Potrivit CFR Călători, Transilvania Train va circula în perioada 31 august – 3 septembrie 2017 într-o zonă de Românie pitorească, pe ruta Brașov-Sighișoara-Mediaș-Alba Iulia-Sebeș-Sibiu-Făgăraș-Brașov. Călătoria cu Orient Expressul de România reprezintă, pentru cei care și-au rezervat bilete, un prilej ideal de socializare, o experiență unică de vacanță, reunite nu doar într-un clasic pachet turistic, ci și într-un pachet cultural.
“Ne bucurăm să fim parteneri în acest proiect. Reprezintă o premieră feroviară pentru noi, realizată în integralitate de români, pentru români. Ne dorim cu toții cât mai multe asemenea proiecte, pentru că avem o țară frumoasă, cu oameni speciali și tradiții istorice care merită să fie explorate și cunoscute de cât mai mulți turiști din toată lumea”, a declarat Iosif Szentes, Directorul General CFR Călători.
Timp de 4 zile, participanții vor intra în atmosfera tradițiilor și obiceiurilor cu specific transilvănean, bucurându-se de activități recreative și educative unice, de la degustări de vin sau prânzuri câmpenești în regiuni cu încărcătură culturală, la diverse ateliere de lucru – arhitectură săsească, echitație, țiglărie etc. Programul include și evenimente exclusiviste și rare, cum ar fi concertul de muzică clasică din Piața Mică din Sibiu sau concertul de orgă de la Biserica Evanghelică din Sebeș.
Astăzi, în prima zi a călătoriei cu Transilvania Train, excursia va începe cu degustarea unor vinuri premium românești, iar aventurierii vor descoperi primele povești ale Transilvaniei. De la defileul si vulcanul de la Racoș până la așezarea secuilor. În programul zilei de astăzi va fi și o vizită în Haferland – turul satelor Saschiz, Mesendorf, Cloasterf și Criț, Bunești și Viscri. Mai departe, spre Sighișoara, unde călătorii vor fi cazați, în funcție de opțiunile fiecăruia, la hoteluri de trei sau de patru stele. Tot la Sighișoara, după cină, vor fi invitați la un tur nocturn al cetății Sighișoara.
Pentru cei interesați de costul acestei călătorii de doar patru zile cu trenul prin Transilvania, au fost puse la dispoziție două variante: pachetul Transilvania Train Comfort – 650 de euro de persoană, iar pentru pachetul Transilvania Train Premium – 780 de euro de persoană, diferența de tarif fiind dată în special de rangul hotelului (de trei, respectiv de patru stele).