F.T.

Două accidente destul de grave – într-unul dintre acestea pierzându-și viața o persoană – au avut loc, ieri dimineață, pe DN 1, în dreptul localității Românești.
Un prim eveniment rutier, la care au fost solicitați salvatorii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) “Șerban Cantacuzino” Prahova a avut loc în jurul orei 8, când șoferul unui autoturism care se deplasa pe sensul de mers București – Ploiești a pierdut controlul volanului și a intrat într-un stâlp.
Echipajul de descarcerare a scos victima dintre fiarele contorsionate ale mașinii, acesta fiind în stare de inconștiență. Totodată, la locul accidentului a fost solicitat și a ajuns și un elicopter SMURD, care l-a preluat pe șoferul rănit și a aterizat cu el pe stadionul Dinamo, din București, de acolo fiind preluat de către personalul medical de la Spitalul Floreasca.
Traficul în zonă, pe DN1, a fost blocat câteva zeci de minute, pentru a se permite aterizarea și, respectiv, decolarea elicopterului SMURD.
Dar, la scurt timp după acest accident, s-a produs o adevărată tragedie: un biciclist care se deplasa tot pe DN 1, tot în în zona localității Românești, s-a dezechilibrat și, în cădere, s-a lovit cu capul de un autoturism aflat, se pare, staționat. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 60 de ani, a murit pe loc !