În perioada 3-6 august, localitatea Cocorăştii Mislii găzduiește Tabăra Internațională de land-art, fotografie și film “Noduri și semne”, ajunsă la ediţia a noua, la care participă tineri artişti din România și Republica Moldova. Evenimentul este organizat de Centrul Judeţean de Cultură Prahova, în parteneriat cu Centrul Cultural Cocorăştii Mislii, Primăria și Consiliul Local Cocorăștii-Mislii și Asociația de înfrățire Cocorăştii Mislii – Castanet-Tolosan. Land-art este o tendinţă a artei contemporane care utilizează cadrul şi materialele din natură (lemn, pământ, piatră, nisip, apă etc). Cel mai adesea, operele de land-art, fiind realizate în aer liber, sunt supuse eroziunii naturale, dispărând în timp şi rămânând doar mărturiile fotografice şi cinematografice.
În cadrul taberei, mâine, de la ora 11.00, vor avea loc o proiecție video și o conferință susținută de prof. Mihai Vasile, intitulată „Land-art-ul – tendință a artei contemporane”, pe 4 august, de la ora 16.00, sunt programate prima sesiune de fotografie și film: „Documentul fotografic și cinematografic în conservarea operelor de land-art”, o proiecție video și o conferință susținute de prof. Mihai Vasile; pe 5 august, de la ora 16. 00 – finalizarea lucrărilor de land-art; realizarea expoziției în aer liber. Duminică, 6 august, de la ora 16.00, participanții vor vizita Muzeul Satului Goruna, Centrele culturale Cocorăștii Mislii și Goruna, Atelierul de țesături, Baza sportivă și stejarul secular – emblemă a localității Cocorăștii Mislii, iar de la ora 21.30 va avea loc proiecția filmului documentar „Land-Art – 2017”, în aer liber.
“Noduri și semne” este titlul unui volum de poeme aparţinând marelui poet român Nichita Stănescu, iar tabăra poartă acest nume pentru că proiectul inițiat și coordonat de profesorul Mihai Vasile a fost lansat, în anul 2009, în cadrul Festivalului artelor “Nichita la echinocțiu” (festival realizat de Teatrul Equinox, actualmente Centrul Dramatic Mythos al Centrului Judeţean de Cultură Prahova), tabăra fiind deschisă către tinerii artişti care au proiecte de land-art şi care-şi pot realiza aceste proiecte în cadrul natural generos de pe teritoriul comunei Cocorăştii Mislii. De-a lungul celor opt ediții ale taberei au fost invitați să participe tineri însoțiți de profesori și reprezentanți ai autorităților din mai multe localități europene, din țări precum Franța, Republica Moldova, Italia, Spania, Grecia.