N.D.

Situația de la Transport Călători Express a devenit, din nou, subiect de scandal și motiv de grevă spontană pentru angajații societății care asigură transportul public de călători în municipiul Ploiești. Un proiect de hotărâre a Consiliului Local Ploiești prin care se dorea acordarea către TCE a subvențiilor aferente anului 2016 a iscat noi dispute. Primul motiv a fost acela că avizul de specialitate de la secretarul Primăriei Ploiești a fost unul negativ, ceea ce a condus la amânarea discutării subiectului fierbinte pentru angajații TCE abia după mai multe pauze de consultări.
Și, pentru ca situația să fie trasă la indigo după mai multe acțiuni similare, chiar înainte de rediscutarea subiectului în cadrul Consiliului Local Ploiești, toate mijloacele de transport public s-au retras la garaj, rămânând în traseu doar cursele așa-zise “muncitorești”, adică autobuzele contractate de diferite societăți comerciale.
La ora închiderii ediției, discuțiile referitoare la subvențiile acordate sau neacordate către TCE încă nu se finalizaseră. După o pauză de consultări aleşii au stabilit să se întrunească într-o nouă şedinţă, pe aceeaşi temă, mâine. Vom reveni cu detalii.