Petre Apostol

Secţia de atletism de la CSŞ „Constantin Istrati” Câmpina a realizat noi performanţe la nivel naţional, în urma participării la Campionatele României de juniori 1, desfăşurate la Bucureşti, pe Stadionul „Iolanda Balaş Soter”.
Clubul din Câmpina şi-a trecut în palmares patru medalii la competiţia din Capitală, obţinând trei medalii de argint şi una de bronz.
În prima zi a competiţiei, de la secţia coordonată de profesorul Nicolae Pavel au punctat Ioana Plăvan şi Andrei Richea, amândoi în cadrul probei de aruncare a suliţei.
Ioana Plăvan (foto stânga), aflată în ultimul an de juniorat 1 (fiind născută în 1998), a câştigat medalia de argint, cu 43.00 metri, performanţă realizată în ultima încercare. Atleta prahoveană s-a aflat într-o luptă foarte strânsă pentru titlul naţional cu Raluca Vrabie (CA Roman, născută în 1999), care s-a impus, cu 43.92 metri, performanţă realizată în penultima încercare.
În concursul similar al băieţilor, pentru clubul din Câmpina a punctat Andrei Richea, care de-abia de anul viitor va trece la juniori 1, fiind născut în 2000. Atletul prahovean şi-a adjudecat medalia de bronz, cu 55.80 metri, fiind devansat de Alexandru Grigore (Şcoala nr. 3 Adjud – CSM Oneşti), cu 62.86 metri, respectiv Costel Freisinger (Şcoala nr. 3 Adjud), cu 56.12 metri.
În cea de-a doua zi a competiţiei, CSŞ „Constantin Istrati” Câmpina a mai adunat încă două medalii de argint, obţinute de către Andreea Lungu (foto dreapta), la aruncarea discului, şi Vlad Bădescu (foto dreapta), la săritura în lungime.patru medalii b
Revenită de la Gyor, unde a participat la Festivalul Olimpic al Tineretului European, unde a ocupat locul al cincilea la proba de aruncare a discului, Andreea Lungu a devenit vicecampioană naţională la proba respectivă la junioare 1, deşi ea încă este junioară 3, fiind născută în 2002! Deşi s-a confruntat cu atlete chiar şi cu patru ani mai mari, eleva profesoarei Mihaela Marin (prezentă, de asemenea, în lotul României la FOTE) a încheiat pe poziţia a doua concursul de la Bucureşti, cu 42.57 metri.
Titlul naţional a revenit Ioanei Ţigănaşu (năcută în 2000), de la Ceahlăul-LPS Piatra Neamţ, cu 45.78 metri.
De asemenea, de la clubul prahovean tot pe a doua treaptă a podiumului a urcat şi Vlad Bădescu, elevul profesoarei Jenica Bran situându-se al doilea la proba de săritura în lungime, deşi se află în ultimul an de juniorat 2 (născut în 2000). Reprezentantul câmpinean a încheiat concursul cu 6.85 metri, fiind devansat doar de către Bogdan Siţoianu (CN Sp. Cetate Deva), cu 7.22 metri.