Petre Apostol

A mai rămas foarte puţin timp până la startul unuia dintre cele mai importante evenimente sportive organizate în acest an la Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploieşti, anume Campionatul Naţional de Gimnastică Individual Open și Campionatul Național de Gimnastică al Reprezentativelor de Club, masculin și feminin.
Întrecerea a ajuns la ediţia cu numărul 70, primele titluri naţionale fiind decernate în 1947, la Reşiţa. La Ploieşti, competiţia revine după nouă ani, Sala „Olimpia” găzduind pe cei mai valoroşi gimnaşti şi pe cele mai valoroase gimnaste ale ţării în 2007 şi în 2008.
Ediţia de anul acesta va debuta mâine seară, odată cu desfăşurarea concursului masculin, de la ora 16:00. Sâmbătă, cu începere de la aceeaşi oră, va avea loc concursul feminin, iar duminică, în ultima zi a competiţiei, se vor desfăşura, de la ora 11:00, finalele pe aparate, atât la feminin, cât şi la masculin.
În concursul masculin sunt înscrişi 37 de gimnaşti, reprezentând 11 cluburi, printre care se regăsesc şi campionul european Marian Drăgulescu (Steaua Bucureşti), precum şi medaliaţii de anul trecut, de la individual compus, Andrei Muntean (Dinamo București), Cristian Bățagă (CSM Bistrița) și Vlad Cotuna (Steaua).
La feminin, în schimb, sunt înscrise 28 de gimnaste de la nouă structuri sportive, iar vedetele competiţiei sunt anunţate a fi campioana europeană Cătălina Ponor (Farul Constanţa) şi campioana universitară Larisa Iordache (Dinamo Bucureşti), cea din urmă fiind chiar deţinătoarea titlului naţional la individual compus.
De asemenea, competiţia de la Ploieşti va reprezenta şi un moment important pentru sportivii şi sportivele din loturile naţionale, având în vedere că pot testa elementele pe care le vor prezenta la Campionatele Mondiale, programate între 2 şi 8 octombrie, la Montreal, în Canada.
Campionatele de la Ploieşti vor fi transmise pe postul DigiSport 2, precum şi pe pagina oficială de facebook a Federaţiei Române de Gimnastică.