Bogdan Chitic

Echipa națională universitară de baschet a României și-a încheiat aventura la cea de-a XXIX-a ediție a Jocurilor Mondiale Universitare, de la Taipei (China). Tricolorii pregătiți de Florin Nini și Răzvan Cenean, din lotul cărora a făcut parte și jucătorul ploieștean Andrei Damian (23 ani), au încheiat pe poziția a 19-a, cu un bilanț general de trei victorii și șase înfrângeri.
7-dÎn faza grupelor, baschetbaliștii români au obținut un singur succes, scor 103-71, cu reprezentativa Emiratelor Arabe Unite, pierzând celelalte patru partide, cu Cehia, scor 60-72, Estonia, scor 72-74, Statele Unite ale Americii, scor 62-120, și, respectiv, Argentina, scor 53-71. Trimiși pe tabloul locurilor de clasament 17-24, tricolorii au bifat două succese, cu Mozambic, scor 89-61, și Japonia, scor 87-75, și o înfrângere, împotriva naționalei Ungariei, scor 50-74.
La această întrecere, ploieșteanul Andrei Damian a evoluat în opt dintre cele nouă partide disputate de tricolori și a avut medii de 4.5 puncte și 1.6 recuperări. Cea mai bună prestație a extremei descoperite la CSȘ Ploiești a fost consemnată în victoria cu Emiratele Arabe Unite, atunci când Damian a fost al doilea realizator al naționalei universitare a României, cu 15 puncte și 4 recuperări.
Medaliile de aur, la Taipei, au revenit selecționatei Lituaniei, care a învins, surprinzător, în finala, scor 85-74, puternica reprezentativă a Statelor Unite ale Americii, podiumul fiind completat de baschetbaliștii letoni, care au trecut de omologii lor sârbi, cu 81-74.