- Cel mai frecvent semn al cancerului mamar este apariţia unei tumori nedureroase la nivelul sânului, dar boala poate debuta cu fenomene inflamatorii (roşeaţă, căldură, edem, durere la nivelul sânului), scurgere mamelonară, modificări ale tegumentelor şi areolei, apariţia unei modificări la nivel axilar. De cele mai multe ori, durerea la nivelul sânului, care alarmează pacientele şi le face să ajungă la medic, nu este un simptom de cancer mamar; în cancer, durerea apare doar atunci când boala este în stadiu avansat. De obicei, durerea este o alarmă falsă, de aceea medicul recomandă investigaţiile necesare şi controalele ulterioare, potrivit doctorulzilei.ro.
- Tigrul de platan, vietate originară din America de Nord, care atacă frunzele platanului, dar şi ale frasinului. Insecta este de mici dimensiuni, între 4 şi 6 milimetri, are corpul aplatizat şi culoarea capului gri închis. Pişcătura acesteia este resimţită de om la o intensitate destul de mare, dar poate fi tratată extrem de uşor. Se recomandă dezinfectarea zonei afectate prin spălarea cu apă şi săpun, iar pentru diminuarea durerii, aplicarea unui cub de gheaţă care, totodată, să reducă inflamaţia, potrivit divahair.ro.
- Sigur vi s-a întâmplat măcar o dată să vă treziţi cu durere de cap. Extrem de neplăcut, mai ales înainte de a merge la serviciu. În fiecare noapte trebuie să vă odihniţi între 7 şi 8 ore, spun specialiştii. Dacă dormiţi mai puţin, organismul intră într-o „stare de panică” şi răspunde printr-o creştere a tensiunii arteriale, a bătăilor inimii, dar şi prin apariţia stresului. Soluţiile de moment sunt antiinflamatoarele sau un somn scurt, de 20-30 de minute. Pe de altă parte, dacă depăşiţi 9 ore de somn pe noapte, nivelul de serotonină din creier poate scădea, iar acest lucru cauzează dureri de cap, potrivit click.ro.
- v Persoanele care sunt afectate de un accident vascular cerebral au vârsta cuprinsă între 40 şi 60 de ani. În plus, accidentul vascular cerebral se poate manifesta ca infarct miocardic sau cheaguri de sânge. Există o serie de factori care pot duce la creşterea riscului de accident cerebral vascular: lipsa activităţii fizice – sportul poate avea efecte semnificative asupra sănătăţii generale; obezitatea – cu cât numărul kilogramelor este mai mare, cu atât riscul de a suferi atac vascular cerebral creşte; dar şi genul – în general, bărbaţii sunt predispuşi riscului de a suferi accident vascular cerebral, la femei, riscul este mai mic, potrivit click.ro.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok