V. S.

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova va semna un contract cu o firmă specializată 13-bpentru refacerea expoziției permanente din incinta Muzeului Sării de la Slănic.
Firma cu care va fi parafat contractul va fi obligată să efectueze serviciile de amenajare a expoziției din spațiile de vizitare, respectiv sala cu tematica ”Metode de exploatare a sării”, situată la parterul clădirii și o altă sală, de la etajul imobilului, care are ca temă expozițională ”Formarea sării”. Valoarea estimată a tuturor lucrărilor aferente contractului este de 126.000 de lei fără TVA.
Muzeul Sării se află în apropiere de centrul orașului Slănic, aproape de Salină şi de muntele de sare, fiind amenajat în Casa Cămărăşiei, monument istoric şi de arhitectură din secolul al XVIII-lea.
13-cAșa cum arată și numele muzeului, acesta demonstrează, prin intermediul expozițiilor permanente, cât de important este acest mineral pentru viața omului. Vizitatorii pot, de asemenea, să vizualizeze momente din istoria exploatării şi prelucrării sării, dar și mediul natural specific zonei Slănic, printre care inclusiv unele specii rare de plante halofile, iubitoare de sărătură.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDin culise
Articolul următorTot vacanţă…