Campionatul juniorilor republicani a “luat viteză”, săptămâna aceasta fiind programate încă două etape, astăzi şi sâmbătă, după ce, deja, primele două runde şi-au desfăşurat meciurile din faza preliminară.
Cele patru formaţii prahovene au “bifat” duelurile judeţene, practic, sâmbătă şi duminică, toate cele patru grupări înscrise în competiţie, din judeţul nostru, deplasându-se la Strejnic, pentru meciurile din grupa a 18-a, respectiv a 5-a.
Mai întâi, Petrosportul a obţinut o dublă victorie, 3-2 şi 6-0 cu CSM Ploieşti, fiind clar că pentru echipele pregătite de Iulian Cojocaru clubul Colţea Braşov va fi principala rivală la calificarea în campionatul Elitelor (pentru care este obligatoriu ca ploieştenii să câştige grupa din care fac parte).
Apoi, a doua zi, duminică, Petrolul şi Astra şi-au consumat derbiul local al seriei a V-a, la juniori A impunându-se Astra, în timp ce, în cel mai spectaculos meci dintre derbiurile mai sus menţionate, la juniori B, cele două echipe au încheiat la egalitate, scor 3-3. În condiţiile în care Astra a folosit o serie de jucători la Liga a III-a (Pahonţu, Banu, Mihăilă, Dr. Gheorghe, Chiriac, Şerban etc), este clar că în competiţia juniorilor nu poate intra în “calcule” pentru câştigarea seriei, Dinamo – la juniori A şi FCSB, la juniorii B, fiind principalele candidate la “Elite”.
În intermediara de astăzi, contând pentru etapa a 3-a, Astra primeşte vizita celor de la Snagov – pe stadionul “Prahova”, iar Petrolul merge la Sf. Pantelimon (seria 5-a, orele 16 şi 18), în timp ce Petrosport joacă la FCM Târgovişte, iar CSM primeşte pe Braşovia – la aceleaşi ore, pe stadionul “Akademika” – Pleaşa.

Juniori A, Seria 5, rezultate

SC Dinamo 1948 Bucureşti -Liceul Tehn. Sf. Pantelimon 14 – 0
ACS Petrolul 52-AFC Astra Giurgiu 1 – 2
CS Sportul Snagov SA-FCSB 0 – 1

Seria 18

CSS Braşovia Braşov-CSS Târgovişte 3 – 3
ACS Colţea 1920 Braşov-FCM Târgovişte SA 2 – 1
ACS Petrosport Ploieşti-CSM Ploieşti 3 – 2

Juniori B, seria 5

SC Dinamo 1948 Bucureşti-Lic. Tehn. Sf.Pantelimon 12 – 0
ACS Petrolul 52-AFC Astra 3 – 3
CS Sportul Snagov SA-FCSB 0 – 8

Seria 18

CSS Braşovia Braşov-CSS Targovişte 1 – 6
ACS Coltea 1920 Braşov-FCM Târgovişte SA 3 – 0
ACS Petrosport Ploieşti-CSM Ploieşti 6 – 0