Petre Apostol

După ce a dominat Campionatele Naționale de Ciclism pe Șosea, disputate chiar în Prahova, în luna iunie, cucerind titlurile României atât la contratimp individual, cât și la fond, la juniori, sportivul clubului Petrolul Ploiești, Valentin Vasiloiu, a confirmat la prima sa prezență în lotul tricolor.
Elevul antrenorului Constantin Ciocan a fost inclus în echipa României la Campionatul Balcanic pentru juniori și cadeți, disputat la Deva, a șaptea ediție organizată în țara noastră din istoria competiției respective. Sâmbătă, în prima zi a întrecerii, au fost programate probele de contratimp, iar Valentin Vasiloiu a fost singurul reprezentant al României care a urcat pe podiumul de premiere.
Deși cu două zile înainte de startul competiției acuza probleme de sănătate, având febră, ciclistul petrolist a reușit nu doar să-și revină, ci și să obțină o primă performanță internațională. Valentin Vasiloiu a confirmat rezultatul obținut la Campionatele Naționale, fiind cel mai bine clasat dintre cei trei români aflați la startul probei de contratimp individual, desfășurată, la juniori, pe distanța de 21,6 kilometri.
Ciclistul de la CS Petrolul a obținut medalia de bronz, sosind al treilea, cu timpul de 27:08.47 minute, la 20 de secunde în fața unui alt competitor din România, Denis Vulcan, care se pregătește și concurează în Spania.
Titlul balcanic a revenit sârbului Veljko Stojnic, care a trecut linia de sosire cu timpul de 25:47.97 minute, în vreme ce medalia de argint a fost câștigată de grecul Emmanouil Orfanoudakis, cronometrat în 26:25.46 minute.
Pentru România a mai concurat Emanuel Stan, situat pe locul 14.
La feminin, titlul balcanic a fost câștigat de o sportivă din Turcia, Keziban Koyun, prima româncă din concurs fiind Karina Kubat, sosită pe locul al cincilea.
În competiția cadeților, la masculin s-a impus grecul Karatsivis Panagiotis, iar la feminin – Sofia Liodaki, tot din Grecia, primii clasați din țara noastră fiind Adi Marcu (locul 13) și Andreea Matei (locul 5).
Ieri, urma să se desfășoare proba de fond.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCod galben de ploi
Articolul următorFilmul zilei