Petre Apostol

După rezultatele bune înregistrate în prima parte a acestui sezon competiţional, cu numeroase victorii şi chiar titluri naţionale, cicliştii de la CS Petrolul Ploieşti s-au menţinut pe aceeaşi linie a performanţei şi în weekendul trecut.
Elevii antrenorului Constantin Ciocan au fost prezenţi la un concurs cu participare internaţională, organizat la Lugoj, intitulat „Cupa Max Auşnit”, care a avut un fond de premiere remarcabil, de peste 10.000 de euro.

CIC ph
Întrecerea s-a desfăşurat pe parcursul a două zile, fiind organizat mai întâi un circuit în centrul Lugojului, pe un traseu de 2,8 kilometri, traversat de 12 ori de concurenţi. Apoi, ziua următoare s-a disputat o probă de fond, pe un traseu variat, pe distanţa de 117 kilometri, cu două urcări importante (ultima chiar la final, cu o rampă medie de 7%), precum şi o porţiune de aproape cinci kilometri de drum neasfaltat.
Concursul a atras la start 60 de participanţi la clasa Elite, din Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova, Italia, Spania, Argentina, dar şi peste 200 de amatori. În prima zi de concurs, juniorii de la CS Petrolul, Valentin Vasiloiu (campionul naţional de juniori) şi Ionuţ Andrei, au participat la Elite, iar aceştia nu au dezamgăit, sosind în prima jumătate a clasamentului, deşi s-au luptat cu sportivi mai mari ca vârstă şi cu mai multă experienţă, chiar şi internaţională.
Vasiloiu a sosit pe locul 16, cu o întârziere de şapte minute faţă de câştigător, argentinianul de 24 de ani Hugo Velazquez, de la singura echipă continentală din România – Tuşand Drag Cycling Team, iar Ionuţ Andrei a încheiat pe poziţia a 19-a. De menţionat că Valentin Vasiloiu a fost al şaselea român din ierarhie, primul sportiv al ţării noastre fiind Andrei Nechita, sosit al treilea, care a reprezentat clubul petrolist în sezonul trecut.
Apoi, la fond, unde concurenţii au fost împărţiţi pe categorii de vârstă, cicliştii de la CS Petrolul au concurat la juniori, amândoi reuşind să urce pe podiumul de premiere. Valentin Vasiloiu a sosit al doilea în clasament, cu o întârziere de aproape trei minute faţă de câştigătorul concursului, Veceslav Rusnac, din Republica Moldova, care a fost cronometrat cu timpul de 2:58:03.000 ore. Ionuţ Andrei a încheiat al treilea, la şapte secunde în urma colegului său de club.
La general, cei doi ciclişti prahoveni au încheiat pe locurile 16, respectiv 17, primul clasat fiind tot un argentinian, Ruben Ramos, cu timpul de 2:52:19.683 ore.
De remarcat şi faptul că la categoria amatorilor, la băieţi, concursul a fost dominat de doi sportivi prahoveni, foşti elevi ai antrenorului Constantin Ciocan, anume Marian Frunzeanu şi Daniel Anghelache, ambii participanţi la categoria 30-39 ani.
Învingător în ambele probe ale concursului a fost Marian Frunzeanu, care are numeroase titluri naţionale în palmares, în vreme ce Daniel Anghelache a sosit de fiecare dată al doilea, sportivul slănicean fiind câştigătorul Turului României din 2007. În plus, Frunzeanu a sosit pe locul 12 în clasamentul general la proba de fond, la trei minute şi 11 secunde de învingător.
Cupa „Max Auşnit” este un concurs organizat de ACS Ciclism Dumbrăviţa şi a ajuns, anul acesta, la cea de-a şasea ediţie.