Petrolul merge mai departe în Cupa României după o victorie, 2-0 cu Urban Titu, la capătul unui meci care nu s-a ridicat decât foarte rar la nivelul “noului eşalon valoric”, ambele echipe părând a fi, încă, în căutări.
Gazdele, fără eficacitate în faţa porţii şi cu probleme la “viteza de joc”, oaspeţii, “luaţi prin surprindere” de rămânerea în eşalonul trei, o echipă mai degrabă încropită.
Galben-albaştrii s-au calificat în faza a treia naţională a Cupei României, ediţia 2017-2018, după o primă repriză în care au ratat câteva ocazii mari, soarta calificării fiind tranşată în doar câteva minute, după pauză, Cosmin Lambru (61) şi Nini Popescu (64) fiind cei care au adus liniştea cu privire la echipa care “merge mai departe”.
La prima apariţie din acest sezon pe „Ilie Oană”, petroliştii au prezentat un prim unsprezece cu destule schimbări, faţă de ceea ce a fost în liga a III-a. Mai bine de jumătate dintre cei care au format primul „11” – Bolboaşă, Antoche, Chindriş, Puchea, Lambru, Arnăutu au venit în această vară, iar “automatismele” de joc sunt încă la faza de “construcţie”.
8-aMeciul cu Titu a fost, mai degrabă, o repetiţie din care se pot trage anumite concluzii, în perspectiva a ceea ce va fi în campionat, sâmbătă, cu Viitorul Domneşti, datele “ecuaţiei” fiind, din start, mai complicate.
Revenind la meciul cu Titu – Lambru (min. 9, portarul advers, unul cu “greutate”, la propriu, a reuşit să se … aşeze pe mingea şutată de acesta) a ratat cea mai mare ocazie a primei reprize, în timp ce Arnăutu (10) sau D. Gheorghe (26 şi 40) au părut “rezervaţi” în consistenţa acţiunilor ofensive.
Petrolul a reuşit apoi să-şi câştige liniştea, evitând să se apropie de finalul partidei cu o oarecare presiune, legată de lipsa golului, în doar 3 minute, acelaşi Lambru – şi el cu multe lucruri “de îmbunătăţit”, cu o reluare în plasă din careul mic – după o fază la care trebuie remarcat Velisar, unul dintre jucătorii Under 19 care are, clar, statut de titular – şi nou intratul Nini Popescu, după o pasă a lui Chindriş (certitudine, alături de Antoche), făcând ca tabela să arate 2-0 în min. 64. Odată calificarea “jucată” , de aici, s-a revenit la un joc “inestetic”, pe final, fiecare echipă părând mulţumită / împăcată cu scorul şi… cu gândul la campionat, care pentru galben-albaştrii începe sâmbătă seară, cu Viitorul Domneşti (ora 20.00), tot în faţa propriilor suporteri.

Tandem la Cornu şi la Titu!

De menţionat că, la echipa din Titu, pe lângă Mihai Dinu – antrenor, în paralel şi la CS Cornu, în Liga A Prahova, activează, ca secund al acestuia şi Costin Plăvache. Fostul fotbalist de la Poiana Câmpina face echipă tehnică cu Dinu, şi la Cornu, formaţia dâmboviţeană având, de asemenea, mai mulţi jucători prahoveni în componenţă – Alecsandru Radu, Stăncuţu, Doncilă. Iar lista nu este “închisă”!

FC Petrolul Ploiești – ACS Urban Titu 2-0 (0-0)
Stadion: “Ilie Oană” Ploiești. Spectatori: circa 3000. Marcatori: Lambru (61), N. Popescu (64)
FC Petrolul: Bolboașă – Olaru (73 Saim), Antoche, Chiriță, Velisar – Chindriș – Lambru, Puchea, Cl. Tudor (cpt), D. Gheorghe (56 N. Popescu) – Arnăutu (78 Vintilă). Antrenor: Octavian Grigore.
ACS Urban Titu: Popa (cpt) – Ștefan (Doncilă), Vlad, Negulescu, Radu – Stăncilă, Stăncuțu (62 Ghica), Dicu, Simion – Ene (65 Ghenu), Cioran. Antrenor: Mihai Dinu.
Cartonașe galbene: Puchea (16), N. Popescu (61), Arnăutu (67), Lambru (77)/ Ștefan (25), Stăncuțu (45), Radu (90)
Au arbitrat: Ana Maria Terteleac (Berceni) – Alexandru Bodolan și Marius Bărbulescu (ambii din București)
Jucătorul meciului: Chindriş