Marian Dima

Federaţia Română de Fotbal va stabili „ţintarul” meciurilor din turul I naţional al Cupei României, care este programat să se dispute pe 9 august. În competiţia „surprizelor”, judeţul nostru a rămas cu o singură reprezentantă – Petrolul, câştigătoarea fazei judeţene a Cupei, cealaltă echipă care „aştepta” să participe în întrecere – Petrolistul Boldeşti – fiind scoasă din competiţie de către Federaţia Română de Fotbal, astfel că nu vom avea un „prognozat” duel judeţean! Motivul – Boldeştiul a răspuns negativ invitaţiei adresate de către departamentul „Competiţii” al Federaţiei Române de Fotbal de a rămâne în Liga a III-a şi, conform unor modificări din ROAF, a şi fost dezafiliată de la nivelul competiţiilor FRF prin acest refuz. Iar cum Cupa este o competiţie organizată de FRF, „Boldeştinei” nu i s-a mai… găsit loc, astfel că în ediţia 2017-2018 a celei mai populare competiţii naţionale Petrolistul nu va participa deloc!
Din acest sezon, aceeaşi „soartă” o au şi echipele „satelit”, care nu mai sunt acceptate în Cupă (va participa o singură echipă de la fiecare club, pentru a se evita situaţii apărute în trecut, când prima echipă a jucat cu a… doua echipă – vezi cazul Dinamo – Dinamo II!!!), astfel că nici Astra 2 nu mai se aliniază la startul întrecerii!

Petrolul a cerut să fie programată „afară”

Astfel, Petrolul va rămâne singura echipă prahoveană aflată la startul competiţiei, unde şi-a propus să ajungă în faza competiţiei în care vor intra în joc şi echipele de prim-eşalon valoric, pentru a aduce pe arena „Ilie Oană” o formaţie din Liga I.
Până atunci, în primul tur (unde vor juca toate echipele care au câştigat faza judeţeană şi o parte dintre formaţiile de Liga a III-a, clasate în sezonul trecut în partea a doua a ierarhiei), elevii lui Octavian Grigore vor juca în deplasare, această solicitare fiind făcută pentru că exact pe 9 august, când este programată Cupa, pe stadionul „Ilie Oană” va juca Juventus Bucureşti cu CSU Craiova, în runda a cincea a Ligii I (ora 19,15)!