Fostul şef al Securităţii în timpul regimului comunist şi ministru de Interne în decembrie 1989, Tudor Postelnicu, a murit, sâmbătă, la vârsta de 86 de ani. Acesta a fost internat mai multe săptămâni la Spitalul Militar, soţia sa fiind cea care a confirmat decesul în cursul zilei de sâmbătă.
Tudor Postelnicu a fost şeful Securităţi, între 1978 – 1987, fără să deţină un grad militar de general. Numele său este legat de urmărirea şi persecutarea mai multor disidenţi, printre care şi Paul Goma, Ion Caraion, Wagner Klaus Georg, George Constantin, Gheorghe Ursu. Acesta a făcut parte din Comandamentul de reprimare a grevei minerilor din Valea Jiului din anul 1977 şi a fost numit apoi şeful Departamentului Securităţii Statului. Postelnicu a devenit ministru de Interne în 1987 şi membru al Comitetului Central al PCR, funcţii pe care le-a păstrat până la Revoluţia din decembrie 1989, în urma căreia a fost arestat de revoluţionari. A fost judecat de Tribunalul Militar, în februarie 1990, în „procesul celor patru”, alături de Emil Bobu, Manea Mănescu şi Ion Dincă.
În urma procesului, Tudor Postelnicu a fost condamnat la închisoare pe viaţă, confiscarea averii şi privarea de unele drepturi civile. A făcut recurs, iar instanţa a decis să îi schimbe încadrarea de la genocid la omor deosebit de grav, fiind condamnat la 14 ani de închisoare, din care a executat şapte. În timpul uneia dintre şedinţele publice ale procesului, încercând să îşi justifice faptele, Postelnicu a declarat: ”Am fost un dobitoc!”.