F.T.

18 persoane au fost arestate preventiv, iar pe numele altor 12 a fost dispusă măsura controlului judiciar în urma perchezițiilor efectuate de către ofițerii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Ploiești, sub coordonarea procurorilor DIICOT, în mai multe locații din Prahova, Dâmbovița și București.
Măsurile au fost luate de judecătorii prahoveni după ce, în ziua de 11 iulie a.c., oamenii legii au descins în 54 de locații, la domiciliile membrilor unei grupări infracționale specializate în traficul de droguri de risc și de mare risc, ce acționa în București și în județele Dâmbovița și Prahova.
Potrivit unui comunicat de presă al BCCO Ploiești, “în urma cercetărilor, s-a stabilit că gruparea, constituită din peste 50 de membri, s-ar fi ocupat cu vânzarea de cannabis, provenit din surse externe și din culturi ilicite, precum și comprimate MDMA (ecstasy), provenite din București. Nucleul grupării acționa în special în zona municipiului Moreni, județul Dâmbovița, dealerii principali și secundari alimentând consumatori din zona Moreni și localități limitrofe din județele Dâmbovița și Prahova”.
Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost descoperite un număr de 214 plante de cannabis – în diferite stadii de dezvoltare -, semințe de cannabis, aproximativ 100 grame cannabis, cântare, dispozitive destinate mărunțirii plantei cannabis (grindere), telefoane mobile, 25.000 lei și 6500 euro, presupuse că ar fi fost obținute ca urmare a activității infracționale.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDin culise
Articolul următorEpisodul doi, actori noi