Marcel Marin, Bogdan Chitic

Prezent ultima dată pe scena Ligii A Prahova în sezonul 2010-2011, oraşul Slănic va avea din nou o reprezentantă în primul eşalon judeţean, la doar un an de la înfiinţarea echipei de seniori în cadrul Clubului Sportiv Orăşenesc. După mai multe discuţii purtate în ultimele săptămâni, CSO Slănic şi nou-promovata AS Măgura Trestioara vor fuziona în această vară, scenariul, devenit foarte probabil în urma implicării celor două tabere, urmând să dea naştere unei noi entităţi fotbalistice, sub numele de CSO Măgura Slănic.
Noua formaţie îşi va desfăşura meciurile pe stadionul din Prăjani, unul dintre cartierele Slănicului, pe care, în trecut, evolua mult mai cunoscuta echipă Metalul. Gruparea pregătită de Constantin Butoi îşi va face debutul în noul sezon al Ligii A Prahova în weekendul 19-20 august, pe teren propriu, în compania celor de la CS Măneşti Coada Izvorului.
Discuţii aprinse pe Pielari
Şedinţa de marţi a delegaţilor echipelor de Liga A Prahova, de la sediul AJF, de pe strada Pielari, a fost una… vulcanică, principalul subiect de dezbatere fiind legat de regula folosirii şi celui de-al doilea junior „U19” pe tot parcursul jocurilor de primă divizie. După mai bine de o oră de discuţii în contradictoriu, opt echipe şi-au manifestat dorinţa impunerii acestei reguli, în vreme ce alte opt s-au opus categoric. Formaţiile care au votat „pro” au fost Tricolorul Breaza, CS Cornu, CS Blejoi, Petrolistul Boldeşti, Petrolul Băicoi, AS Tufeni Băicoi, CS Ceptura şi Unirea Urlaţi, în vreme ce grupările care au ales „contra” au fost CSO Plopeni, CSO Teleajenul Vălenii de Munte, AFC Băneşti-Urleta, CS Măneşti Coada Izvorului, AS Măgura Trestioara, Avântul Măneciu, AFC Brebu şi CS Păuleşti.

ajfÎn final, pentru a face „departajarea”, conducerea AJF Prahova a luat hotărârea ca, din ediţia 2017-2018 a Ligii A, formaţiile angrenate să aibă obligativitatea folosirii a doi juniori „sub 19 ani” şi a unuia „sub 21 de ani”, pe tot parcursul unei partide.
Altfel, fosta divizionară a III-a, Petrolistul Boldeşti, a anunţat că, în noul sezon, îşi va disputa vinerea, la ora etapei, meciurile de pe teren propriu, restul formaţiilor preferând acelaşi „regim” ca în sezonul precedent, cu excepţia celor de la CS Cornu, care vor juca „acasă” sâmbăta după-amiază.
„Cupa Prieteniei”, ediţia I, sâmbătă, la Câmpina
Sâmbătă, pe terenul sintetic al Grupului Şcolar Industrial de Petrol Câmpina, se va desfăşura prima ediţie a „Cupei Prieteniei”, în organizarea clubului AS Muntenii Câmpina (preşedinte Geremio Dinică). Pe lângă formaţia gazdă, vor mai participa echipele CS Brazi, AFC Călineşti şi formaţia de juniori „A” a celor de la AFC Băneşti-Urleta. Meciurile se vor disputa după sistemul „knock-out”, tragerea la sorţi a semifinalelor urmând să se desfăşoare la faţa locului. Jocurile vor debuta cu începere de la ora 10:00.

Rezultate consemnate în meciurile amicale din judeţ:
Rapid Sălciile – Progresul Boldeşti Grădiştea 9-7
Rapid Sălciile – Voinţa Slătioarele (Buzău) 11-4
Sportul Câmpina – Asalt Bucureşti 0-3

Programul primei etape a Superligii B Prahova, 12-13 august:
Voinţa Ciorani – Unirea Cocorăştii Colţ
Real Rio Cocoşeşti – Viitorul Ariceşti
CSC Berceni – Ştiinţa Albeşti
CS Scorţeni Bordeni – Avântul Tomşani
Petrolul Ologeni – Carpaţi Sinaia
Rapid Mizil – Unirea Teleajen
Petrolul 95 Ploieşti – Rapid Ibrianu
CS Valea Doftanei – Intersport Filipeşti de Târg
Tinereţea Izvoarele – Brădetul Ştefeşti