Petre Apostol

Timp de patru zile, la Bydgoszcz, în Polonia, s-au desfăşurat Campionatele Europene de Atletism pentru categoria de vârstă U23. În reprezentativa României prezentă la competiţia europeană au fost incluşi şi doi sportivi legitimaţi la CSM Ploieşti şi la CS Petrolul Ploieşti, anume Petre Rezmiveş şi Cristian Radu, pregătiţi de antrenorii Augustin Iancu şi Robert Munteanu.
În plus, în delegaţia tricoloră din Polonia s-a aflat şi antrenorul Augustin Iancu, tehnician care, de anul acesta, îndeplineşte şi funcţia de secretar general al Federaţiei Române de Atletism.
Petre Rezmiveş a concurat în cadrul a trei probe, două individuale şi una de ştafetă. La ambele probe individuale a reuşit să treacă de faza seriilor preliminare, la concursul de 100 metri, la care este campion naţional atât la seniori, cât şi la tineret, elevul antrenorului Augustin Iancu sosind cu timpul de 10.54 secunde, al treilea în seria sa, fiind al 14-lea dintre cei 24 de sportivi calificaţi în semifinale.
În penultima fază a probei, Petre Rezmiveş a sosit al patrulea în seria sa, cu timpul de 10.47 secunde (la trei sutimi de secundă de recordul personal, stabilit luna trecută), şi a fost al 12-lea la general, ratând, astfel, calificarea în finală, pentru o diferenţă de opt sutimi de secundă. Finala a fost câştigată de britanicul Ojie Edoburun, cu 10.14 secunde.
La individual, Petre Rezmiveş a mai concurat la proba de 200 metri, la care este deţinătorul titlului naţional la tineret şi al medaliei de argint la seniori. La Europene, atletul tricolor a obţinut calificarea în semifinalele probei, cu timpul de 21.23 secunde, fiind la o zecime de recordul personal, stabilit tot luna trecută. Însă, în semifinale, nu a încheiat cursa, astfel că nu a fost prezent în finala adjudecată de slovacul Jan Volko, cu 20.33 (record al competiţiei).
Rezmiveş a mai reprezentat România şi în cadrul probei de ştafetă 4×100 metri, la care a câştigat titlul naţional la tineret pentru CSM Ploieşti. La Europene a participat alături de Ioan Piţigoi, Ioan Melnicescu şi Gabriel Petre, dar echipa tricoloră a ratat calificarea în finală pentru o diferenţă de cinci sutimi de secundă, stabilind al nouălea timp al preliminariilor, cu 40.09 secunde.
În privinţa celuilalt reprezentant de la CSM – Petrolul Ploieşti, Cristian Radu a concurat la proba de 400 metri şi la cea de ştafetă 4×400 metri. Medaliat cu bronz la seniori şi la tineret la proba de 400 metri, la care recordul personal este de 47.16 secunde (stabilit anul trecut), elevul antrenorilor Augustin Iancu şi Robert Munteanu nu a trecut de faza preliminară la Europene, sosind al treilea în serie, cu timpul de 48.26 secunde.
Totuşi, Cristian Radu a reuşit să ajungă în finală la proba de 4×400 metri, la care este campion naţional la seniori alături de echipa de la CS Petrolul Ploieşti. În lotul de la Europenele de tineret, Radu a făcut echipă cu Sebastian Ursachi, Zeno Moraru şi Robert Parge. Ştafeta României a stabilit al optulea timp în faza preliminară, cu 3:09.57 minute, poziţie pe care a încheiat şi finala, dar cu timpul de 3:09.10 minute, titlul european revenind echipei din Marea Britanie, cu 3:03.65 minute.
În clasamentul pe naţiuni, România a încheiat pe locul 16, din 34 de ţări care au punctat, obţinând două medalii, una de aur (Andreea Panţuroiu, la proba de triplusalt) şi una de argint (Alexandru Firfirică, la proba de aruncare a discului).