Petre Apostol

De ieri, sala de sport a comunei Bucov a primit, în mod oficial, numele fostei mare atlete a României, Mirela Dulgheru, în prezent profesor universitar doctor în cadrul Universităţii „Petrol-Gaze” Ploieşti. Anunţul a fost făcut, ieri, de către primarul localităţii Bucov, Ion Savu, în prezenţa fostei campioane mondiale universitare, care a fost la un pas de podium la Jocurile Olimpice din 1992.dulgheru b 74
Sala a fost finalizată în anul 2015, a costat 2.700.000 de lei, cu scopul de a fi utilizată de către elevii şi locuitorii comunei, şi a primit numele legendarei sportive a României în urma propunerii Consiliului Local Bucov, demers aprobat de Consiliul Judeţean Prahova.
Anunţul a fost făcut cu ocazia deschiderii primei tabere internaţionale de gimnastică ritmică din România, organizată chiar în Prahova, de către reprezentantele secţiei de la CSM Ploieşti, în frunte cu antrenoarea Liliana Băescu (care este şi arbitru internaţional), cu sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei Bucov.
La deschiderea oficială a taberei internaţionale au mai fost prezenţi şi viceprimarul comunei, Nicolae Nicolescu, fostul candidat independent la Primăria Ploieşti, Marius Fenichiu, precum şi fosta gimnastă de talie mondială şi fostă antrenoare la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti, Ileana Alecu. dulgheru c 74
Evenimentul a început cu câteva alocuţiuni ale persoanelor oficiale, Mirela Dulgheru spunând: „Sunt onorată să mă aflu în faţa urmaşelor mele, deşi eu am făcut atletism, asta nu mai contează, mai ales când văd cu câtă mândrie ţin steagul României şi îmi răscolesc amintiri minunate. Vreau să le mulţumesc domnului primar pentru sprijin şi domnilor consilieri, sunt onorată şi foarte emoţionată. Mi-aş fi dorit să se întâmple mai des evenimente sportive în comuna Bucov, dar este un început. Sala este nouă şi sunt convinsă că vom avea ocazia să o folosim în sprijinul sportului. Am şi o dorinţă: poate reuşim să realizăm un club sportiv comunal. Sportul nu are culoare politică”.
De asemenea, fostă componentă a echipei României la Campionatele Mondiale şi Europene, Ileana Alecu a avut cuvinte de recunoştinţă pentru cei care ajută la dezvoltarea gimnasticii ritmice: „Vă mulţumesc pentru ce faceţi. Gimnastica ritmică la Ploieşti a fost, este şi va rămâne o disciplină cu sportive cu perspective internaţionle. Iar gimnastica ritmică este la fel de importantă ca şi fotbalul, ca şi handbalul, ca toate disciplinele sportive, de altfel”.
De menţionat că, în calitate de profesoară la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti, Ileana Alecu a format generaţii de gimnaste, inclusiv actuala antrenoare de la CSM Ploieşti, Simona Puiu, iar după plecarea sa din ţară, stabilindu-se în Statele Unite ale Americii, de 13 ani, Liliana Băescu a preluat, practic, ştafeta pentru a nu lăsa gimnastica ritmică să dispară din judeţ. Tocmai de aceea, Ileana Alecu a dorit să completeze: „Mulţumesc Liliana pentru tot ceea ce faci pentru gimnastica ritmică, am tot respectul pentru tine. Când am plecat, Liliana a insistat să menţină gimnastica ritmică la Ploieşti, deşi singura sa legătură cu acest sport era faptul că fata sa era una dintre elevele mele. Am tot respectul pentru tine ca persoană şi pentru iniţiativele pe care le întreprinzi pentru gimnastica ritmică”.dulgherudc 74
După intonarea imnului naţional, gimnastele prezente ţinând strâns steagul României, câteva dintre sportivele de la CSM Ploieşti au prezentat exerciţii demonstrative. Au evoluat Antonia Nuţă (fără obiect, sportivă calificată la Cupa României cu ansamblul clubului ploieştean), Elena Murărescu (cerc), Denisa Stoian (cerc, prezentă la Campionatele Europene de junioare anul trecut şi care va reprezenta România în calificările pentru Jocurile Olimpice de Tineret, desemnată în ultimii trei ani printre cele mai valoroase gimnaste ale ţării), Rebecca Gabriela Constantin (minge, campioană naţională cu echipa anul trecut), Miruna Ciocîrlan (măciuci, campioană naţională cu echipa şi vicecampioană la individual compus anul trecut, desemnată între primele zece sportive ale ţării în 2016), Sabina Enache (panglică, medaliată la turnee internaţionale şi la Cupa României anul trecut)
La tabăra internaţională de la Bucov iau parte gimnaste din Ungaria, Canada, Italia şi România, inclusiv sportivele de la CSM Ploieşti şi colectivul tehnic de la clubului ploieştean. Tabăra va avea două sesiuni, prima începând de ieri şi durând până pe 3 august, după care, între 6 şi 17 august, va fi programată a doua sesiune.
Vor fi 11 zile pentru fiecare sesiune, reprezentând câte zece zile de antrenament (două antrenamente pe zi), îmbinate cu activităţi de relaxare activă: o excursie la Salina Slănic şi o vizită de recuperare la centrul Therme din Bucureşti.
Tabăra va fi condusă de antrenoarele Liliana Băescu şi Simona Puiu, partea de coregrafie va fi asigurată de Tatiana Arencova, iar cea de pregătire fizică – de către Mirela Dulgheru, în vreme ce gimnastele vor avea ocazia să primească sfaturi şi de la fosta gimnastă de performanţă a României, retrasă de curând, din activitate, Alexandra Piscupescu, în prezent antrenoare şi arbitru internaţional.