Florin Tanasescu

Soro, mă uit ca proasta printre uluci la tine și văd că admiri fără grețuri cum crește varza ! Tu n-ai aflat de pericolul care pândește țara noastră, Republica Moldova ?
Nu ştii nimic ? Fă, da tută mai ești ! Cum despre ce este vorba? Hai că-ţi explică subsemnata, Galina Rusu. Cică unul din Muntenia a zis că nu este de acord cu unirea financiară a țării cu Republica Moldova. Adică, mai pe înțelesul tău și spre durerea mea, că nu ne dă bani pentru vreo două proiecte.
Și care-i beleaua ? Zău că ești bătută-n cap! Mai uită-te și tu la televizor, că așa s-au deșteptat românii, numai noi, nu. Pe burtiera de la “TV Moldova, Ceau bambina” scria cam așa: “Șocant ! Un consilier ploieștean refuză să acorde ajutor financiar moldovenilor”. Acesta a zis că ei au drumuri neasfaltate, că n-au grupuri sanitare la școli. Ce să spun, de-aia nu mai plouă !
Cum adică și care-i dandanaua, fată ? Trebuie să privim în perspectivă. Pretenașul meu – îl știi, fundașul cu veleități ofensive la Speranța Nisporeni – și băiat deștept, că-i student la șut de la distanță – pardon, învățământ la distanță la o facultate din România – , mi-a zis că pe noi ne paște un mare pericol: “Adio, arme !”. Și nu făcea referire la Antonescu – “Ostași, vă ordon treceți Prutul”, că nu i-a picat la examen chestia asta, ci la un avertisment de la rivalii de la Unirea Chișcăreni: “Piţipoance, staţi în bătătura voastră”.
Fă, tu te-ai tâmpit ? Despre ce “Adio, arme” a lui Hemingway îmi vorbești mie aici ? Ce, pe Dodon, mânca-l-aș io de băiat filorus pe care l-am și votat, așa îl mai cheamă ? Deci, să-ți explic, proasta pământului de dincoace de Prut, cum stă treaba! “Adio, arme” în sensul că nu vom fi și noi în Uniunea Europeană, iar bieții noștri rakeți vor rămâne fără loc de muncă, că nu mai au unde să își descarce muniția ascunsă-n păpușoi. Și, din cauza disperării, vor începe să-și pună kalașnicoavele la tâmplă și să apese pe trăgaci ! Că n-au bieții ce să facă. Nici măcar să frece menta n-au unde, că la noi, în Republica Moldova, nu sunt atât de multe locuri ca în Parlamentul României.
Ce tot mormăi fă, acolo ? Ce-i cu diaspora lor ? Ce treabă are coada vacii la care am crescut eu cu ștampila de vot pe care au pus-o românii din Paris pe Iohannis ? Ne doare pe noi în cot de disperarea românilor – români care au plecat la muncă în Spania. Eu vreau să aterizez în România, pentru a-mi pune silicoane acolo, că-s mai ieftine decât la Chișinău, și-apoi s-o tai fără pașaport în Italia, că la Primăria București e postul ocupat.
Cum ce să fac acolo, femeie balcâză și lălâie ? Pe centura de la Roma, să dau calului ovăz. Tu care crezi că-i soluția pentru a ne reveni și noi pe plan financiar, economic și politic ?
Ceeee ? Ultima soluție, înc-o revoluție ? Te-ai tâmpit sau așa ai fost din născare ?! Nu, fătucă, ți-o spun eu, că-s găină bătrână: Ultima soluție-i înc-o prostituție ! Și ca să înțelegi, voi dezvolta problema: noi primim ajutor financiar de la români, noi îi lăsăm să se agite, să strige până vor răguși, că Basarabia e pământ românesc, ne facem că plângem la “Memorialul durerii moldovenești” al Luciei Hossu Longin și alte chestii din astea pe care le vezi în sezonul nou al serialului turcesc Bahar – viață furată. Apoi, îl votăm la greu pe Igor Dodon, rus până-n măduva oaselor, pupa-l-aș io de rusofil.
Ce zici ființă, că putem fi și cu sacii-n căruță și cu sufletul în Rai ?
În sfârșit, ți-a zburat porumbelul din gură !

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEvenimente
Articolul următorDIN CULISE