A. M.

1.060 de absolvenți de liceu din Prahova s-au înscris, în perioada 11-14 iulie, la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat ce se va desfășura în luna august. Este vorba despre candidați care fie nu au mai participat la examen, fie nu l-au promovat în sesiunea de vară sau în anii anteriori.
Pe 27 iulie se mai pot înscrie la cea de-a doua sesiune de bacalaureat acei absolvenți care au susținut și au promovat examenele de corigență.
Pe 21 august va avea loc proba scrisă de limba și literatura română din cadrul examenului de maturitate, pe 22 august – proba la limba și literatura maternă, pe 23 august- proba obligatorie a profilului, pe 24 august – proba la alegere a profilului și a specializării. Vor urma probele în urma cărora candidații vor primi calificative: 25, 28 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, 28 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, 29-30 august – evaluarea competenţelor digitale, 30-31 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internațională.
Pe 1 septembrie vor fi afişate rezultatele şi vor fi depuse contestaţiile, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.
În Prahova, procentul de promovabilitate la bacalaureat în prima sesiune din acest an a fost de 78,18% după rezolvarea contestațiilor, iar la nivel național – de 72,9%.