V. S.

Plăcile de mozaic deteriorate existente pe unele dintre aleile pasajului pietonal aflat între Galeriile Comerciale și Casa Sindicatelor din centrul Ploieștiului vor dispărea anul acesta și vor fi înlocuite, potrivit unui proiect al municipalității.
Un plan de reamenajare a pasajului respectiv – care este folosit drept părculeț de relaxare atât de către locuitorii din zonă, cât și de către persoanele care vin la cumpărături la magazinele din centrul Ploieștiului – va fi pus în aplicare, un prim pas fiind făcut prin lansarea achiziției serviciilor de proiectare și detalii de execuție.
Conform unui studiu realizat de SC Servicii de Gospodărire Urbană în anul 2013, nu numai plăcile din mozaic existente vor fi înlocuite cu dale care imită piatra cubică, ci vor fi reamenajate și spațiile verzi actuale, urmând să crească suprafața cu verdeață cu aproximativ 100 de metri pătrați. Și numărul corpurilor de iluminat ar trebui să se mărească, la fel și numărul băncilor, potrivit proiectului menționat, realizat de SGU.