Petre Apostol

Ieri, a fost condus pe ultimul drum un legendar antrenor din handbalul românesc, Niculae Nedeff, care a contribuit din postura de director tehnic sau antrenor la toate medaliile de aur cucerite de România la Campionatele Mondiale, dispărut dintre noi la vârsta de 88 de ani. Acesta a fost un model de urmat nu doar pentru jucători sau jucătoare, ci şi pentru antrenori, iar unul dintre cei cărora le-a marcat cariera este şi fostul tehnician al reprezentativei feminine a României şi al echipei CSM Ploieşti, Gheorghe Ionescu.
Aflat încă în Statele Unite ale Americii, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe cord deschis, la finalul lui 2015, Gigi Ionescu a fost profund afectat de vestea cu privire la dispariţia legendarului Niculae Nedeff, dorind să-şi prezinte omagiul pentru cel care a scris istorie în handbalul mondial.
„Regret că handbalul a mai pierdut pe unul dintre cei care au contribuit la succesul României în lume. Nicu Nedeff a fost liantul ajutător al jucătorilor echipei naţionale, care a ştiut întotdeauna cum se clădeşte o adevărată echipă în adevăratul sens al cuvântului. Fapt care, din păcate, în momentul de faţă, îi lipseşte handbalului românesc”, ne-a transmis antrenorul Gheorghe Ionescu.