Petre Apostol

În această săptămână, la Gyor, în Ungaria, se desfăşoară a XIV-a ediţie de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European, competiţie destinată sportivilor cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani. În delegaţia României care ia parte la eveniment au fost incluşi, din Prahova, cinci sportivi, doi antrenori şi un arbitru.
Dintre aceştia, la handbal feminin, ploieşteanca Isabela Dragnea (foto, nr. 17) a reuşit să se califice, alături de colegele sale, în semifinalele turneului, după ce, în grupa preliminară, Naţionala României a bifat două victorii dintre cele trei partide disputate. Handbalistele tricolore au început competiţia cu o înfrângere, la limită, scor 18-19 (10-8), cu Norvegia, dar s-au revanşat, apoi, învingând echipele din Olanda, scor 33-32 (19-18), şi din Ungaria, scor 23-20 (12-7).
Isabela Dragnea şi-a trecut numele pe lista marcatoarelor în ultimele două partide, jucătoarea de pe postul inter dreapta înscriind de două ori în victoria cu Olanda şi de trei ori în succesul cu Ungaria.
Cu toate că a învins selecţionata ţării gazdă, echipa României a ocupat locul al doilea, în urma Ungariei, obţinând calificarea în semifinale, cele două formaţii încheind la egalitate de puncte cu Norvegia, care s-a situat a treia, în urma departajării la golaveraj. Olanda a completat ierarhia grupei A, fără niciun punct.
În cealaltă grupă, Rusia s-a situat pe prima poziţie, cu maximum de puncte, în vreme ce Danemarca a ocupat locul al doilea, cu patru puncte, devansând Franţa (două puncte), respectiv Muntenegru (fără niciun punct).
Astfel, în semifinalele programate astăzi, România va evolua în compania Rusiei, meci programat de la ora 20:15 (ora României), după cel dintre Ungaria şi Danemarca. Meciurile pentru medalii sunt programate mâine, finala mică urmând să înceapă de la ora 14:30, iar finala mare – de la ora 16:45 (ambele – ora României).

Înotătoarea Clara Spânu, în prima parte a ierarhiilor

NATIONALA B 77Dintre sportivii prahoveni, a mai evoluat şi înotătoarea Clara Spânu, eleva profesorului Toma Miriţescu, de la CSŞ Ploieşti, tehnician prezent, de asemenea, în colectivul tehnic al delegaţiei României la Gyor. Multiplă campioană naţională, Clara Spânu a participat în cadrul a două probe, la stilul liber, pe distanţele de 400 m şi 800 m.
La întrecerea de 800 m liber, înotătoarea ploieşteană s-a situat pe locul 11, din 27 de competitoare, sosind cu timpul de 9:08.98 minute, care reprezintă 688 de puncte conform tabelei de punctaj stabilită de Federaţia Internaţională de Nataţie. Câştigătoare a fost Sara Racnik, din Slovenia, cu 8:42.70 minute.
La proba de 400 m liber, la care au concurat 38 de sportive, Clara Spânu a ratat cu puţin calificarea în finală, clasându-se pe locul 15, cu timpul de 4:27.23 minute, respectiv 692 de puncte conform tabelei internaţionale de punctaj. Finala a fost câştigată tot de slovena Sara Racnik, cu timpul de 4:15.54 minute.