•  Substanţele nutritive pe care porumbul le conţine sunt: vitaminele B şi C, fibre, proteine, magneziu şi potasiu, dar şi doi antioxidanţi importanţi pentru vedere şi piele – zeaxantina şi luteina. În plus, porumbul oferă o cantitate mare de fibre dietetice de care are nevoie organismul împreună cu alţi carbohidraţi complecşi asimilaţi din alte alimente, care sunt surse excelente de energie. Foarte important este faptul că porumbul nu conţine gluten! Porumbul poate fi mâncat în orice moment din zi, mai ales când aveţi poftă de o gustare, notează Click.
  • Oţetul este acid şi acru, deci probabil că nu v-aţi gândit în mod normal să îl aplicaţi pe pielea arsă de soare. Dar surprinzător, acesta poate ajuta destul de mult la calmarea pielii. Oţetul de mere şi oţetul alb funcţionează cel mai bine pentru acest lucru. Dacă aveţi o sticlă cu pulverizator la îndemână, umpleţi-o cu oţet şi pulverizaţi pe pielea cu arsuri la fiecare câteva ore (sau ori de câte ori revine senzaţia inconfortabilă). Acidul acetic din oţet calmează şi hidratează pielea arsă de soare – exact ceea ce aveţi nevoie pentru a vă simţi mai bine şi pentru a minimiza peelingul inestetic care s-ar putea dezvolta mai târziu. Nu pulverizaţi pe faţă (oţetul va răni ochii). În schimb, aplicaţi-l cu ajutorul unei dischete demachiante, un prosop sau un şerveţel de hârtie, scrie CSID.
  •  Pentru a avea articulaţii sănătoase, trebuie să le protejaţi şi să le fortificaţi, pentru a preveni diversele afecţiuni ce pot apărea. Vestea bună este că prin exerciţiu fizic, o dietă echilibrată şi o postură corectă vă puteţi recăpăta uşor mobilitatea articulaţiilor. Activitatea fizică este vitală pentru sănătatea articulaţiilor. Cu cât faceţi mai multă mişcare, cu atât articulaţiile vor fi mai mobile. Exerciţiul fizic ajută şi la întărirea sistemului muscular, care, la rândul lui, menţine stabilitatea încheieturilor. Sunt recomandate activităţile fizice care întăresc muşchii, dar fără să afecteze cartilajele, precum: pilates, yoga, înot, informează Divahair.
  •  În majoritatea cazurilor, tensiunea arterială este măsurată doar la un singur braţ. O greşeală, susţin experţii. Oamenii de ştiinţă britanici de la Facultatea de Medicină şi Stomatologie din cadrul Universităţii Exeter au descoperit că o diferenţă a valorilor tensiunii sistolice (mari) între cele două braţe de peste 15 mm coloană de mercur este un simptom al unei afecţiuni grave. Mai exact, medicii britanici susţin că această diferenţă indică faptul că vasele sangvine care irigă membrele sunt întărite şi, probabil, îngustate, astfel că sângele nu mai circulă corespunzător. Rezultatul cercetării, care a constat în analizarea a 28 de studii anterioare, a arătat că diferenţa de 15 mm coloană de mercur a tensiunii măsurate la ambele braţe este echivalentă cu un risc de 2,5 ori mai mare de a suferi de boală vasculară periferică, potrivit doctorulzilei.ro.