• Berea este un adevărat medicament atunci când este consumată cu moderaţie, mai ales datorită conţinutului său bogat de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Dacă vă confruntaţi cu tusea fumătorului sau aţi fost răcit şi totuşi aţi rămas cu o tuse seacă care nu vă da pace mai ales noaptea, preparaţi siropul de bere care este pentru sănătate. Aveţi nevoie de 150 de grame de zahăr şi o jumătate de litru de bere, potrivit Click.
• Fructele bogate în vitamina B6 – importantă pentru menţinerea echilibrului psihic, ajuta la înlăturarea oboselii, durerilor de cap şi stresului şi reglează colesterolul şi tensiunea arterială: fistic, alune de pădure, banane, avocado, nuci. Fructele care conţin vitamina C, cu o contribuţie importantă în prevenirea şi tratarea infecţiilor sunt măceşele, guavele, kiwi, papaya, portocalele. Vitamina E ajuta la funcţionarea normală a glandelor sexuale şi endocrine, oferă protecţie vaselor sanguine şi are efect anticancerigen, putând fi găsită în migdale, arahide în coaja, caise uscate, alune de pădure, fistic, potrivit CSID.
• Carnea de vită şi de pui este o sursă bună de coenzima Q10. O porţie de friptură de vită (de mărimea unei cărţi de joc) conţine aproximativ 2,6 miligrame. O porţie similară de pui are doar 1,4 miligrame. Chiar şi ouăle fierte au o cantitate mică, de 0,1 miligrame. Există şi surse vegetale de coenzima Q10. Alunele sunt una dintre cele mai bune. O mână de alune conţine 0,8 miligrame. Seminţele de susan nu sunt nici ele prea departe: conţin 0,7 miligrame, dar nu poţi consuma o cantitate atât de mare. Dintr-o porţie de fistic veţi obţine 0,6 miligrame. Uleiurile vegetale conţin şi ele coenzima Q10, potrivit Libertatea pentru femei.
• Varza este foarte bună pentru eliminarea excesului de sebum şi pentru prevenirea neplăcerilor pielii, cum sunt acneea, coşurile şi petele. Datorită substanţelor pe care le conţine, legumă poate fi inclusă în rutină de îngrijire a părului, pielii şi unghiilor. Keratina care se găseşte în varza este proteina necesară pentru menţinerea sănătăţii părului, pielii şi unghiilor. Iar vitamina C combate inflamaţia, ţine sub control producţia de sebum, previne dezvoltarea ridurilor şi a vergeturilor. În plus, substanţa elimina petele de vârstă şi încetineşte procesul de îmbătrânire a tegumentului, potrivit Click pentru femei.