• Proprietăţile terapeutice ale nămolului datează încă din antichitate, chiar dacă între timp s-au efectuat destul de multe studii, rezultatul a fost acela că o cură de tratamente cu nămol reprezintă o sursă reală de sănătate pentru extrem de multe afecţiuni. Succesul unui astfel de tratament este dat de particulele fine ale substanţelor minerale şi vegetale care se depun pe fundul unui lac pe o perioadă mare de timp. Noi suntem norocoşi deoarece ţara noastră este extrem de bogată la acest capitol, având foarte multe ape minerale, lacuri şi nămoluri atât de benefice organismului uman şi nu numai. Dacă vă întrebaţi cine poate beneficia de acţiunea curativă a acestor nămoluri, ei bine, răspunsul este toată lumea, deoarece acesta poate fi aplicat şi preventiv, mai ales că ajută la absorbţia toxinelor din organismul uman, informează Click pentru femei.
• Problema somnului a devenit una foarte răspândită în ultima vreme. Ritmul de viaţă prea agitat nu le permite multora dintre noi să se odihnească aşa cum şi-ar dori. Sunt multe consecinţe care provin de la lipsa odihnei corespunzătoare: de la oboseală fizică şi psihică, la stări de moleşeală sau chiar probleme mai grave. Alimentaţia este un aspect foarte important pentru un somn profund toată noaptea, fără întreruperi. Beneficiile odihnei sunt nenumărate: somnul ajută la menţinerea unei stări de fericire, creierul va funcţiona la capacitate maximă, sistemul imunitar va fi întărit, îmbătrânirea pielii va fi întârziată, iar riscul producerii tensiunii arteriale şi a declanşării bolilor de inima vă scădea, potrivit Divahair.
• Tegumentul reprezintă o carte de vizită pentru starea noastră de sănătate, susţin cercetătorii din diferite ţări. Totodată, cercetătorii americani au constatat că atunci când faţa se decolorează cât de puţin, organismul trage un semnal de alarmă! Avertismentul ne spune că starea noastră de sănătate se deteriorează. Paloarea feţei poate fi un semn de anemie, iar o tentă gălbuie a tenului şi a ochilor, deseori, este asociată cu o afecţiune a ficatului. Dacă buzele sau unghiile prezintă o culoare albăstruie, această schimbare anticipează o afecţiune cardiacă sau pulmonară. De aceea, trebuie să ţinem seama la timp când tegumentul feţei se decolorează şi să facem investigaţiile necesare, ne atrage atenţia doctorul Malika Marshall, medic la Spitalul General din Massachusetts, notează Click.