- Şi persoanele care au deja vârsta de 50 – 60 de ani trebuie să se menţină în formă, pentru a avea un tonus sănătos. Sportul şi mişcarea ajută minţii, echilibrului emoţional, sănătăţii organismului. Sedentarismul nu face altceva decât să degradeze intens corpul, iar acest lucru atrage după sine o serie de probleme nedorite. Bineînţeles, exerciţiile fizice vor fi adaptate vârstei şi stării în general. Nu sunt recomandate excesele, nici măcar cele fizice. Sportul ajută la menţinerea greutăţii corporale normale, ceea ce este un plus pentru mobilitatea articulaţiilor. Introduceţi în rutina de zi cu zi câteva minute de mişcare şi veţi vedea că viaţa vi se va îmbunătăţi, potrivit Libertatea pentru femei.
- Statul în faţa calculatorului poate avea consecinţe nefaste, însă fructele de goji vin în ajutor. Originare din Asia, goji au culoarea roşu-portocaliu, gust dulce acrişor şi reprezintă gustarea ideală pentru a vă menţine vederea bună şi nu numai. În cazul în care staţi foarte mult în faţa calculatorului, asiguraţi-vă că aveţi un bol cu aceste fructe aproape. Vă ajută să vă controlaţi greutatea. Gustul lor bun este cea mai mică dintre calităţile lor. Au un conţinut mare de vitamine, minerale, fibre şi antioxidanţi care vă pot ajuta să ţineţi în frâu kilogramele, datorită puţinelor calorii şi să aveţi grijă de digestie. Având în vedere că au un indice glicemic mic, nivelul de zahăr din sânge nu va fi influenţat de valoarea lor nutriţională, iar vitaminele şi acizii esenţiali pe care îi conţin le transformă într-o gustare perfectă, indiferent de perioada zilei, informează Click pentru femei.
- Versiunea generică, şi, prin urmare, cea mai convenabilă din punct de vedere al costurilor, a medicamentului cel mai avansat împotriva virusului HIV, a fost introdusă în Kenya, o premieră în Africa unde peste 25 de milioane de persoane suferă de SIDA, informează AFP citând un anunţ făcut recent de organizaţia UNITAID.
Dolutegravir (DTG) este disponibil pe piaţă de câţiva ani şi este deja utilizat pe scară largă în statele dezvoltate. Însă, preţul său a fost de multe ori considerat prea mare pentru a fi achiziţionat în cadrul programelor de luptă împotriva SIDA, afecţiune care reprezintă o ameninţare pentru ţările africane.
„Versiunea generică a DTG prezintă două avantaje: pe de o parte, este foarte bună din punct de vedere pur farmaceutic, iar pe de altă parte, preţul ei este mult mai avantajos”, a declarat pentru AFP, Robert Matiru din cadrul UNITAID, organizaţie care are ca scop reducerea costului medicamentelor utilizate pentru tratarea unor maladii precum SIDA sau tuberculoza, potrivit Agerpres.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok