Petre Apostol

Secţia de chanbara de la CS Brazi – un sport din aria artelor marţiale, recent dezvoltat şi în România – a bifat performanţa de a avea selecţionaţi în lotul naţional doi sportivi. Dintre elevii antrenorului Ionuţ Enache, Adelina Dohotaru şi Mihail Stoicescu au fost convocaţi în cadrul reprezentativei României, în perspectiva participării la Campionatul European, programat în luna octombrie, în capitala Italiei – Roma.
În vârstă de 13 ani, Adelina Dohotaru (în foto) a fost vedeta clubului din Brazi la Campionatele Naţionale, desfăşurate la finalul lunii trecute, devenind campioană la kodachi, la cadeţi, şi vicecampioană la proba respectivă, la senioare.
Celălalt reprezentant prahovean convocat la lotul naţional, Mihail Stoicescu, are 10 ani şi, de asemenea, a urcat pe podiumul de premiere la Campionatele României, obţinând medalia de bronz la kihon dosa, la categoria sa de vârstă.
Cei doi sportivi de la CS Brazi au efectuat, deja, un prim cantonament cu lotul naţional, organizat pe Litoral, acţiune la care au fost prezenţi atât reprezentanţii forului românesc de specialitate, condus de preşedintele Gaby Oancea, cât şi preşedintele federaţiei italiene de profil.