Aspectul mâinilor vorbeşte de la sine atunci când vine vorba despre dezvăluirea vârstei unei persoane. Se întâmplă, însă, ca anumiţi factori să contribuie la îmbătrânirea prematură. Care sunt aceştia şi ce soluţii avem pentru ca mâinile noastre să aibă un aspect sănătos? Iată ce răspund specialiştii, conform
prevention.com, preluaţi de MedLive.ro.

Pielea subţire şi ridată

Cauza: Expunerea la soare împiedica formarea colagenului ce are drept scop menţinerea fermităţii pielii.
Soluţia: O serie de ingrediente, precum retinoidele, acizii alfa-hidroxi şi peptidele ajută la eliberarea colAgenului şi cresc rezistenŢa pielii în timp.
“Dacă obişnuiţi să utilizaţi produse cosmetice pentru sănătatea tenului ce conţin astfel de ingrediente, nu uitaţi să le aplicaţi şi pe mâini. De asemenea, peelingul efectuat săptămânal ajutĂ la înlăturarea celulelor moarte, iar microdermabraziunea efectuată lunar poate ajuta la întinderea pielii,” este de părere Kimberly Butterwick, medic dermatolog din La Jolla, California.

Vizibilitatea venelor

Cauza: Venele care, în mod normal, nu sunt vizibile devin evidente atunci când pielea se subţiază şi duce lipsă de colagen.
Soluţia: “Cremele hidratante care conţin colagen pot ajuta le diminuarea vizibilităţii venelor. Pentru a minimaliza contrastul de culoare şi a face venele mai puţin vizibile puteţi aplica fond de ten opacizant sau cremă autobronzantă”, recomandă Lee Schilman, medic flebolog din New York.
De asemenea, un studiu efectuat pe această temă arată că femeile par a fi mai tinere atunci când poartă bijuterii şi îşi păstrează unghiile scurte.

Petele solare

Cauza: Expunerea la razele ultraviolete dăunează celulelor melanocite, producătoare de pigment, şi duc la apariţia petelor maronii.
Soluţia: Loţiunile care conţin 2% hidrochinonă – un compus organic ce are drept efect înălbirea – acţionează la nivelul melanocitelor pentru a suprima producţia de melanină, pigmentul care declanşează această decolorare. Pentru rezultate mai rapide sunt recomandate produsele ce conţin retinol sau acizi alfa-hidroxid, care ajută la asimilarea hidrochinonei la nivelul pielii.
Pentru a preveni apariţia petelor solare este indicat să folosim cremele de protecţie solară cu un spectru larg cu SPF 15, sunt de părere specialiştii.

Piele uscată

Cauza: Odată cu înaintarea în vârstă, pielea este din ce în ce mai puţin capabilă să se menţină hidratată.
Soluţia: Aplicarea loţiunilor de zi şi de noapte pentru hidratare stimulează sănătatea pielii şi previne uscarea şi îmbătrânirea mâinilor. Cremele ce conţin acid hialuronic sau glicerină au grad ridicat de hidratare. Pentru cazurile în care pielea de pe mâini se cojeşte, este indicat să aplicăm cremele hidratante şi să purtăm mănuşi din bumbac pentru a grăbi hidratarea. De asemenea, utilizarea produselor de uz casnic fără mănuşi de menaj este nerecomandată.