BNR a dat zeci de amenzi unor directori de bănci

Potrivit Ziarului Financiar, care citează un raport al Băncii Naţionale, 17 conducători de bănci, 24 de administratori şi opt directori au fost sancţionaţi, în cursul anului trecut, de către reprezentanții acestei instituţii.
„În baza rapoartelor de supraveghere întocmite atât în cazul acţiunilor desfăşurate în baza programului, cât şi al celor punctuale, Banca Naţională a României a dispus măsuri de supraveghere, în general legate de cadrul de administrare a activităţii şi procesul intern de evaluare a adecvării capitalului la riscuri sau a aplicat sancţiuni, dintre care avertisment scris într-un număr de 29 de cazuri şi amendă tot într-un număr de 29 de cazuri“, se mai scrie în raportul BNR, citat de Ziarul Financiar.

România, în topul statelor cu cel mai mare cost al CAS

Conform unui studiu Deloitte, prezentat de Agerpres, România a ajuns al șaptelea stat cu cel mai mare cost al contribuțiilor de asigurări sociale (CAS) din totalul celor 27 de țări ale Spațiului Economic European (SEE).
Totodată, conform analiștilor de la Deloitte, începând de anul viitor, România ar putea să revină aproape de mijlocul clasamentului – respectiv pe a 11 poziție – luând în considerare reducerea ratei cumulate a contribuțiilor de la 39,25% la 35%, prevăzută în programul de guvernare.

Planuri de afaceri peste așteptări în cadrul programului Start – UP Nation

Peste 19.000 de planuri de afaceri au fost înregistrate în programul Start-Up Nation, dintre care 70% au fost depuse în ultimele cinci zile, o nouă sesiune urmând să fie programată în 2018, a declarat, luni, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, citat de Agerpres.
„Încep prin a mulțumi celor care au lucrat la deblocarea sistemului ANAF. Astfel, am avut și 7.000 de aplicații simultan, iar sistemul nu făcea față. Din evoluția ultimelor zile, după deblocarea sistemului, reiese că am înregistrat 19.296 de planuri de afaceri. Dintre acestea, 70% au fost transmise în ultimele cinci zile, iar 34% în ultima zi de aplicație”, a precizat, în acest context, ministrul Lefter.