Petre Apostol

Sportivii secţiei de ciclism de la CS Petrolul Ploieşti, pregătiţi de antrenorul Constantin Ciocan, bifează succese peste succese, iar cele mai recente performanţe au fost obţinute chiar sub privirile celei mai importante persoane din sportul românesc, anume ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca.
Ciclistul junior din lotul naţional, Ionuţ Andrei, şi-a trecut în palmares o nouă victorie, câştigând concursul Cristian Grand Prix – Criterium, desfăşurat în localitatea Cristian, din judeţul Braşov, organizat de clubul Savorya Cycling Team.
Startul competiţiei a fost realizat chiar de către ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, originar din Braşov, care a lăudat faptul că forul naţional de specialitate, condus de preşedintele Eduard Novak, a trecut peste problemele interne şi se poate concentra, în viitor, doar către performanţă. „Felicit Federaţia Română de Ciclism pentru că a reuşit să depăşească problemele financiare şi să reintre în normalitate. Implicarea pentru sport şi determinarea de care echipa de conducere a dat dovadă ar trebui să fie un exemplu pentru multe federaţii. Sunt convins că în câţiva ani ciclismul românesc va deveni o forță”, a spus reprezentantul Guvernului.
ciclisti b 76Campion naţional pe pistă atât la juniori, cât şi la seniori, Ionuţ Andrei (foto, dreapta) s-a impus la concursul de la Cristian în cadrul probei de juniori, desfăşurată pe distanţa de 40 km. Totodată, ciclistul petrolist a participat, imediat după concursul de juniori, şi la proba destinată sportivilor U23, care a avut loc pe distanţa de 80 km, sosind al doilea.
Câştigător la U23 a fost tot un ciclist petrolist, Valentin Vasiloiu (foto, stânga), campionul naţional al juniorilor, atât la fond, cât şi la contratimp. Vasiloiu – originar tot din Albeşti-Muru, ca şi Andrei – a sosit chiar al cincilea în clasamentul open, la care au fost luaţi în considerare sportivi şi de la categoriile Elite şi Amatori 19-39 ani.
În plus, CS Petrolul a mai bifat un rezultat bun, prin Cristian Tican (în foto, alături de ministrul Tineretului şi Sportului), care a ocupat locul secund la categoria cadeţi.