N. Dumitrescu

Conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova urmăreşte constant realizarea uneia dintre cele mai importante misiuni ale sale, respectiv intensificarea relaţiilor de colaborare deja existente şi iniţierea de noi acorduri economice cu parteneri străini. Astfel, după recenta vizită de lucru în China, la invitaţia Guvernoratului Provinciei Heilongjiang, preşedintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu, a condus o misiune economică în Federaţia Rusă.
Deplasarea a avut loc în perioada 27 iunie – 1 iulie, fiind realizată în colaborare cu Asociaţia Camera de Cooperare Economică şi Culturală Româno-Rusă. Din delegaţie au făcut parte şi reprezentanţii unor importante firme din următoarele domenii de activitate: producţie de utilaj petrolier, consultanţă în domeniul lemnului şi metalelor, consultanţă în afaceri, servicii şi producţie aferente industriei de petrol şi gaze, producţia de băuturi alcoolice, consultanţă în tehnologia informaţiei. Programul delegaţiei a inclus şi o serie de întâlniri, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, Aurelian Gogulescu, având întrevederi cu omologii săi de la Camera de Comerţ a Federaţiei Ruse, dar şi de la Camerele de Comerţ din Moscova, Sankt Petersburg şi Yaroslav.
“Această misiune economică a răspuns interesului numeroaselor firme româneşti dornice de a dezvolta relaţii comerciale cu parteneri din Rusia, iar prin intermediul întâlnirilor efectuate au fost stabilite contactele directe cu mediul de afaceri local, necesare cunoaşterii cât mai aprofundate şi identificării unor oportunităţi şi proiecte de cooperare şi investiţii”, au precizat reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, la întoarcerea din misiunea economică realizată în Federaţia Rusă.