Pugilistul ploieştean Ştefan Panaitescu – boxer antrenat de maestrul emerit Titi Tudor la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti – se va întoarce, garantat, acasă, cu o medalie de la Campionatul European de box pentru cadeţi, competiţie găzduită de Râmnicu Vâlcea!
Culmea, pugilistul ploieştean, înscris la categoria 80 de kilograme în concurs, nici nu a debutat în întrecere, astăzi având programat meciul său cu numărul unu, contra unui pugilist din Rusia – Valentin Milanov! Panaitescu va boxa direct în semifinale, după ce, adversarul său din prima fază a întrecerii (fiind vorba despre o categorie cu puţini sportive, pentru acest nivel al cadeţilor, categoria 80 kg echivalează cu semi-greii, la seniori), un sportiv din Estonia, s-a retras din competiţie!
Astfel, boxerul lui Titi Tudor se va întoarce acasă cu o medalie, indiferent de ce va face în duelul cu rusul Milanov, care se va disputa în Sala Sporturilor Traian din Rm. Vâlcea.
România are asigurat un total de şapte medalii, palmares ce poate fi considerat un record, cel puţin în privinţa ultimilor ani.
Din punct de vedere al numărului de medaliaţi, România se află pe locul patru în topul naţiunilor prezente la acest European, la egalitate cu Bulgaria şi Turcia. Pe primele trei poziţii se află Rusia – 17 medalii (din 20 înscrişi), Irlanda – 10 şi Ucraina – 8. Dintre cele 30 de naţiuni prezente, 17 sunt reprezentate pe podiumul de premiere.
De menţionat că Federaţia Română de Box trece printr-o perioadă grea din punct de vedere financiar, pierzând finanţarea de la Ministerul Tineretului şi Sportului, iar pentru sportivul ploieştean situaţia este şi mai grea, deoarece nici din partea CSM Ploieşti nu se întrevăd mari speranţe pentru premieri. Astfel, s-a ajuns ca oameni de box să doneze sume de bani pentru medaliaţi, deocamdată sumele strânse fiind modeste – 2000 de euro, câte 1000 din partea lui Viorel Sima, oficial desemnat de EUBC ca manager al competiţiei, care a anunţat că îşi donează diurna de la forul european, aproximativ 1.000 de euro, respectiv de la preşedintele Comitetului Local de Organizare, Cătălin Udubaşa, fiind aşteptate donaţii în continuare, astfel încât pugiliştii români medaliaţi să se aleagă măcar cu câteva “sute de lei”.
Până atunci, astăzi, Panaitescu are şansa de a schimba bronzul măcar în argint!