Bogdan Chitic

Baschetbalistul ploieştean Bogdan Popa (20 ani, Steaua CSM EximBank Bucureşti), vicecampion al Ligii Naţionale, în sezonul trecut, se regăseşte pe lista evidenţiaţilor echipei naţionale de baschet „U20” a României, la Campionatul European, Divizia B, de la Oradea.
Tricolorii pregătiţi de Tudor Costescu au reuşit, marţi seară, să-şi asigure prezenţa între cele mai bune opt echipe ale întrecerii, după ce au bifat a treia victorie consecutivă de la acest turneu, scor 68-63, împotriva Macedoniei. În precedentele două partide, România trecuse cu 63-51 de naţionala Georgiei, în etapa inaugurală, şi cu 84-65 de reprezentativa Maltei.
Înaintea ultimului joc din grupă, împotriva Albaniei, disputat ieri seară, după închiderea ediţiei, ploieşteanul Bogdan Popa are medii de 8 puncte şi 4.3 recuperări, în aproximativ 23 de minute petrecute pe parchet. Indiferent de rezultatul jocului cu naţionala similară a Albaniei, tricolorii pregătiţi de Tudor Costescu şi-au asigurat calificarea în sferturi de pe prima poziţie a grupei C, urmând să întâlnească, în antepenultimul act, selecţionata Portugaliei (3-1), ocupanta poziţiei secunde în grupa D. Jocul cu lusitanii, din sferturi, se va disputa mâine, de la ora 20:45, în Sala „Antonio Alexe”, sâmbătă şi duminică fiind programate semifinalele şi, respectiv, finalele competiţiei, precum şi jocurile de clasament, pentru definitivarea tabloului locurilor 9-20.
La Europeanul „U20”, de anul trecut, desfăşurat la Halkida (Grecia), naţionala României a încheiat pe locul 10.