N. Dumitrescu

Municipalitatea ploieşteană va realiza, în regim de urgenţă, întocmirea documentelor necesare pentru demolarea “podului de lemn” din zona de sud a oraşului. Anunţul a fost făcut ieri, de către primarul Adrian Dobre, în şedinţa Consiliului Local Ploieşti, în contextul în care, în timpul întrunirii, s-a evidenţiat această construcţie – în legătură cu care există un proiect mai vechi legat de demolare şi realizarea unei noi construcţii – s-a degradat şi mai mult, devenind un adevărat pericol public. “Trebuie emis, de urgenţă, avizul de demolare pentru această construcţie, astfel încât să se poată demara procedurile pentru realizarea unii nou pod”, a declarat edilul ploieştean, după ce, în prealabil, şeful Direcţiei Tehnic Investiţii din cadrul Primăriei Ploieşti a menţionat că sunt în lucru documentele pentru organizarea procedurilor necesare pentru contractarea lucrărilor. Ar fi însă o problemă, cea legată de modalitatea de finanţare a viitoarei construcţii – prin credit furnizor – care nu prea ar fi agreată de către constructori, ca atare, consilierilor locali li s-a sugerat să analizeze posbilitatea ca această investiţie să poată fi realizată şi cu fonduri de la bugetul local.
După cum s-a menţionat şi în cadrul şedinţei, despre demolarea şi realizarea unei noi construcţii, în locul celei vechi, se vorbeşte din anul 2012. De altfel, podul din strada Depoului, de lângă Gara de Sud din Ploieşti, a fost închis definitiv, chiar la sfârşitul acelui an, din cauza stării avansate de degradare, inclusiv a structurii de rezistenţă, o contribuţie având-o şi hoţii de fier vechi care au sustras mai multe componente.
Discuţia despre această investiţie a avut loc în contextual în care pe ordinea de zi a şedinţei de ieri s-a aflat analizarea şi supunerea la votul consilierilor şi a proiectului ce a vizat rectificarea bugetului local al municipiului Ploieşti, unii dintre aleşi aducând în atenţie şi unele proiecte considerate necesare pentru comunitate.