Petre Apostol

La Grosseto, în Italia, s-au desfăşurat, de curând, Campionatele Europene de Atletism pentru categoria U20. În delegaţia României prezentă la competiţia continentală s-au regăsit şi doi atleţi ploieşteni, de la CSŞ Ploieşti-CSM Bucureşti, Mihai Pîslaru şi David Năstase, ambii pregătiţi de profesoara Maria Andrei, de asemenea convocată în colectivul tehnic al reprezentativei tricolore.
Cei doi atleţi ploieşteni au participat în cadrul aceloraşi probe, de 400 m şi de ştafetă 4×400 m. În concursul individual, dintre reprezentanţii ploieşteni doar David Năstase a reuşit să promoveze din preliminarii, calificându-se în semifinale. Atletul născut în ianuarie 1999 s-a situat al cincilea în seria a doua, cu timpul de 47.90 secunde.
Deţinător al recordului naţional la juniori 2 (cu 47.23 secunde), categorie la care a devenit vicecampion european anul trecut, Mihai Pîslaru nu a reuşit să se califice în semifinale, sosind al şaselea în seria a treia, cu timpul de 48.66 secunde. Trebuie menţionat, totuşi, că atletul ploieştean a revenit la antrenamente cu doar zece zile înainte de competiţie, după o accidentare.
Aflat la prima competiţie europeană din carieră la individual (a mai făcut parte din ştafeta României la Europenele pe echipe, la seniori), David Năstase s-a oprit în semifinale, sosind al optulea în seria a doua, cu timpul de 48.23 secunde.
David Năstase şi Mihai Pîslaru au mai participat şi la proba de ştafetă 4×400 m, echipă în care s-a mai aflat şi Denis Dobrică, piteştean de origine, care a devenit campion naţional cu CS Petrolul Ploieşti la seniori, la proba similară. Alături de cei trei a mai concurat şi Alexandru Vlad.
Echipa României nu a reuşit, însă, calificarea în finală, sosind pe ultimul loc în seria preliminară, cu timpul de 3:20.85 minute.