F. T.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei prahovene, în noaptea de 16 spre 17 iulie a.c., în zona stațiunii Bușteni, un urs a fost lovit de un autoturism, după care a fugit în pădure.
Au fost constituite două echipe formate din jandarmi, reprezentanți ai Ocolului Silvic și ai Asociaţiei de vânătoare, care au început căutările în zonă, însă până ieri, la orele prânzului, nu a fost găsit nici ursul și nici nu s-au identificat urme de sânge în pădurea în care se presupune că s-ar fi refugiat.
În acest context, jandarmii prahoveni recomandă evitarea traseelor montane din zona acestei localități, deoarece există riscul ca animalul să fie rănit și implicit să devină violent. Totodată, reprezentanţii jandarmeriei prahovene au mai dat asigurări că „se va acționa permanent în vederea prevenirii și combaterii unor atacuri din partea animalelor sălbatice”.
Și Prefectura Prahova a emis în acest sens un avertisment: “La nivelul Instituţiei Prefectului Judeţul Prahova s-a luat legătura cu gestionarul Fondului Cinegetic, cu reprezentanții Gărzii Forestiere, ai Gărzii de Mediu, ai Direcției Silvice și cu autorităţile locale. Au fost constituite echipe formate din jandarmi, reprezentanți ai Ocolului Silvic și Fondului Cinegetic, care patrulează în zonă pentru protejarea populației.
Prin intermediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova și al Politiei Locale Bușteni a fost informată populația cu privire la existența unui potențial pericol determinat de existența animalelor sălbatice, în general, și a unui urs rănit, în special. Recomandăm locuitorilor și turiştilor să evite deplasările în pădure sau, în cazul în care acestea sunt absolut necesare, să nu se abată de la traseele de patrulare stabilite de autoritățile competente”.