Începând de astăzi și până pe 6 iulie, în sălile de concert din București, Liliești – Băicoi, Câmpina, Ploiești și în grădina casei Teodorescu din Țintea – Băicoi, se desfășoară Festivalul Internațional de Muzică Clasică şi Contemporană „Țintea Muzicală”. “Festivalul acordă anul acesta o atenție deosebită pianistului și compozitorului Dinu Lipatti, de la nașterea căruia sărbătorim 100 de ani. Propunerea de program pe care o face Țintea Muzicală – o premieră în România – aduce alături, pe de o parte, lucrări scrise de Dinu Lipatti, iar pe de altă parte, pagini din creația celor care i-au fost profesori de compoziție: Mihail Jora, Paul Dukas și Nadia Boulanger. Ca un liant, în cadrul celor două concerte pe care festivalul i le dedică acestui mare artist român, vor putea fi auzite și fragmente din scrisori semnate de Dinu Lipatti. La ediția a 9-a a festivalului și-au anunțat participarea atât actori binecunoscuți publicului românesc, precum și nume de prestigiu ale scenelor de concert din Austria, România și Finlanda: percuționistul Igor Gross, Ansamblul Bucharest Winds, actorul Mihai Bisericanu, pianista Andreea Butnaru, violoncelistul Florin Mitrea, actrița Ioana Calotă, soprana Ariadna Mihai, pianistul Otto Probst, compozitoarea și pianista Diana Simon, dar și tineri aflați încă pe băncile școlii”, au anunțat compozitoarele Adina Dumitrescu și Dana Cristina Probst, organizatoare ale evenimentului.
Astăzi, 1 iulie, la Școala primară din Dâmbu, orașul Băicoi, de la ora 10.30 și de la ora 12.00 au loc atelierul de vacanță “Să cunoaștem instrumentele muzicale” (instrumente de suflat), iar la ora 18.00 este programat Concertul “Petrică și Lupul“.
Mâine, iubitorii muzicii vor fi invitați în Parohia “Sf. Nicolae” din Câmpina, de la ora 17.00, pentru a urmări concertul “Scrisorile, frânturi de poveste I”. Luni, la Casa de Cultură din cartierul Liliești, orașul Băicoi, de la ora 18.00 este programat concertul “Povești din lumea largă”. Marți, la Biserica Romano-Catolică „Cristos Rege” din Ploiești, începând cu ora 19.00 se va desfășura concertul “Puntea sufletelor”. Miercuri, festivalul va continua la Universitatea Națională de Muzică din București fiind programată partea a doua a concertului “Scrisorile, frânturi de poveste II”. Joi, tot la Universitatea Națională de Muzică din București, publicul este invitat la un alt concert, dar şi la workshopul “Extinderea posibilităților instrumentelor de percuție cu ajutorul mediului electronic”.