Bogdan Chitic, Marcel Marin

Programat încă din urmă cu două săptămâni, jocul amical pe care Petrolul ar fi trebuit să-l dispute sâmbătă, 29 iulie, în deplasare, cu o echipă de Liga a II-a, ASA Tg. Mureş, nu va mai avea loc. Meciul a fost, practic, anulat de către organizatori, prin vocea preşedintelui Dinu Gheorghe, care a făcut următoarele precizări: „La o echipă aflată în insolvenţă, şi comunicarea şi organizarea se află în insolvenţă. Suntem în imposibilitatea de a organiza un astfel de meci, implicit nu-i puteam pune pe drum, de la Braşov, pe petrolişti”.
Anularea jocului de sâmbătă are, se pare, strânsă legătură cu decesul fostului manager sportiv al ardelenilor, Virgil Lăcătuşu. În condiţiile în care ASA Tg. Mureş se află în doliu, nimeni nu s-a mai gândit la acest meci, mai ales că înmormântarea fostului oficial al clubului va avea loc chiar sâmbătă.

Michel Jipa a ajuns la AFC Băneşti-Urleta

amical b jipa 76Pus pe liber de oficialii Petrolului în urmă cu aproape două săptămâni, atacantul Michel Jipa (23 ani) îşi va continua cariera la nivelul Ligii A Prahova. Fiul fostului mare portar al găzarilor, din anii 80-90, Dumitru Jipa, a ajuns la o înţelegere valabilă pe un sezon cu AFC Băneşti-Urleta, ocupanta ultimei trepte a podiumului în stagiunea precedentă şi una dintre favoritele ediţiei viitoare de campionat.
Tot la Băneşti a ajuns, în vară, un alt fost petrolist, Decebal Nae (29 ani), care a activat pentru „galben-albaştri” în turul sezonului trecut al Ligii A.