Bogdan Chitic

Echipa naţională feminină de baschet a României, cu ploieşteanca Ioana Ghizilă (20 ani) în lotul pregătit de Dragan Petricevic şi Miljan Medvedj, a fost învinsă, miercuri seară, de reprezetantiva Franţei, în sferturile de finală, la Jocurile Francofoniei de la Abidjan (Coasta de Fildeş). Rezultatul final a fost de 74-43 în favoarea baschetbalistelor din Hexagon, care au condus ostilităţile pe toată durata partidei: 19-8 (min 10), 34-16 (min 20) şi, respectiv, 54-31 (min 30).
Ioana Ghizilă a evoluat 28 de minute în confruntarea cu Franţa şi a terminat cu 3 puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive şi 2 intercepţii. Paula Lenart a totalizat 11 puncte, 5 recuperări, Kincso Kelemen și Alexandra Dumitrache au adăugat câte 6 puncte fiecare, iar Sonia Ursu a reușit 6 puncte și 8 recuperări, în dreptul tricolorelor ce vor continua competiţia pe tabloul locurilor 5-8.
În primele trei jocuri, contând pentru faza grupelor, naţionala României obţinuse două victorii, 58-43, cu selecţionata Camerunului, şi 84-67, cu Tunisia, şi bifase o singură înfrângere, 53-56, în compania Canadei. Competiţia de baschet feminin de la Abidjan se va încheia mâine, atunci când sunt programate cele două finale, în vreme ce festivitatea de închidere a ediţiei a VIII-a a Jocurilor Francofoniei se va derula duminică, 30 iulie.
În total, 4.000 de sportivi din 49 de ţări s-au înscris pe tabloul competiţiilor, anul acesta, în Coasta de Fildeş, un record absolut în istoria întrecerii a cărei ediţie inaugurală s-a desfăşurat în anul 1989, la Casablanca, în Maroc.