V. Stoica

Orașul Boldești-Scăeni este una dintre cele mai tinere localități urbane din județul Prahova, fiind înființat în anul 1968, prin comasarea a două comune – Boldești și Scăeni. Pentru că anul acesta orașul împlinește 49 de ani de la atestarea localității, autoritățile locale au pregătit în zilele de 10 și 11 iunie o serie de manifestări dedicate acestei aniversări.
Primarul orașului Boldești-Scăeni, Constantin Bucuroiu, va deschide, mâine, manifestările dedicate Zilei Orașului Boldești-Scăeni, începând cu ora 11.00, la Casa de Cultură Scăeni “Mihai Eminescu”. În această locație vor fi premiate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, în atenția autorității locale fiind și veteranii de război și elevii olimpici în anul școlar 2016-2017.
Tot mâine, de la ora 12.30, la Monumentul Eroilor din Scăeni vor avea loc un ceremonial religios și depunere de coroane, iar, începând cu ora 14.00, pe scena care va fi amplasată pe Calea Unirii, va începe seria spectacolelor organizate cu ocazia Zilei Orașului Boldești-Scăeni.
De altfel, atât mâine, cât și duminică, de la ora 14.00, pe scena amplasată pe Calea Unirii vor evolua artiști consacrați, dar și tineri interpreți: Doinița și Ionuț Dolănescu, Maria Ciobanu, Andrei Petcu, Trupa Delice, Yannis Tricu, soliștii de muzică ușoară Amira Richită și Andrei Mihalcea.
În programul celor două zile de sărbătoare se află și spectacolele în care vor evolua membrii trupei de dans modern a Casei de Cultură “Mihai Eminescu”, precum și elevi ai Școlii gimnaziale “Mihai Viteazul”, ai Școlii gimnaziale nr. 2 Scăeni, ai Școlii cu clasele I-IV Seciu și ai Liceului tehnologic “Teodor Diamant”.