Luna în care ne-am născut poate fi legată de bolile cronice pe care le-am putea dezvolta mai târziu în viaţă, potrivit iflscience.com. Studiul a constatat faptul că în cazul femeilor născute în iunie, probabilitatea ca acestea să se confrunte cu migrene este cu 33% mai mică decât în cazul celor născute în altă lună, pe când cele născute în iulie sunt cu 27% mai predispuse să aibă probleme cu tensiunea.
Studiul a fost realizat cu ajutorul a 29.000 de participanţi. În urma acestuia, cercetătorii au constatat că bărbaţii născuţi în septembrie au şanse de trei ori mai mari să dezvolte probleme tiroidiene, spre deosebire de cei născuţi în ianuarie.
Totodată, se pare că femeile născute în luna iulie sunt cu 27% mai predispuse să se confrunte cu probleme în ceea ce priveşte tensiunea arterială.
„În acest studiu, am evidenţiat o asociere semnificativă între luna de naştere şi apariţia diferitelor boli cronice şi a problemelor de sănătate pe termen lung”, a declarat profesorul Jose Antonio Quesada.
Studiul a mai constatat că, în cazul bărbaţilor născuţi în iunie, riscul de a suferi pe viitor de depresie a fost cu 34% decât în cazul celor născuţi în alte luni ale anului, în timp ce, în cazul femeilor născute în aceeaşi lună, există o probabilitate cu 33% mai mică să dezvolte migrene.