Petre Apostol

În aceste zile, pe şoselele din Prahova se derulează Campionatele Naţionale de Ciclism. Organizarea acestora în judeţul nostru a venit la iniţiativa Asociaţiei Judeţene de Ciclism, precum şi a unui fost ciclist de la CS Petrolul Ploieşti, Ovidiu Burghelea.
Revenit în ţară după o bună perioadă petrecută în Italia, acesta încearcă să repună pe picioare ciclismul din Prahova, având sprijinul tuturor oamenilor implicaţi în fenomen, printre care, în special, antrenorii Constantin Ciocan şi Cornel Popa. Primul pas a fost, deja, realizat, prin aducerea Campionatelor Naţionale de Ciclism pe Şosea în Prahova, reuşindu-se, totodată, şi câteva acţiuni interesante de promovare a ciclismului în rândul copiilor.
Gândurile acestora se îndreaptă chiar şi spre organizarea unui tur al judeţului în viitorul apropiat, dar, cel mai important, spre atragerea de parteneri care să susţină un astfel de demers. Astfel, iată că oraşul Ploieşti şi judeţul Prahova nu duc lipsă de oameni cu pasiune pentru ciclism, după ce, în 2013, fostul campion naţional
Alexandru Ciocan, din Ploieşti, fiul antrenorului Constantin Ciocan, a pornit la drum cu un circuit de concursuri de ciclism pe şosea – Road Grand Tour, care a ajuns o referinţă în calendarul sportivilor români.
Şi ar fi de apreciat faptul că toate acţiunile se bazează mai mult pe voluntariat decât pe câştiguri financiare, dragostea pentru ciclism fiind mai presus de orice.