F. T.

Potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), în primele patru luni ale anului curent, în Prahova au intrat în insolvență 98 de societăți comerciale, în scădere cu aproape șase la sută față de perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2016, când au fost supuse acestei proceduri 104 firme.
La nivel național, numărul SC-urilor propuse și aprobate de instanțele judecătorești pentru a intra în insolvență a scăzut de la 2.998 ( în patru luni din 2016) la 2.526, reprezentând un procent de minus 16 la sută.
Trend descrescător s-a înregistrat, de altfel, în aproape toate județele țării, cele mai mari scăderi ale numărului de societăți comerciale supuse acestei proceduri judiciare înregistrându-se în județele Covasna (minus 50 la sută) și Dâmbovița (minus 40 la sută.
Bucureștiul a înregistrat, de asemenea, o descreștere a numărului firmelor intrate în insolvență, peste media națională de minus 16 al sută, Capitala înregistrând o scădere cu 21 la sută în primele patru luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă din 2016.
Reamintim că legea prevede ca, în cazul insolvenței, documentația specifică să fie întocmită de către un administrator special, împreună cu creditorii respectivei societăți comerciale.