Petre Apostol

Echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploieşti îşi va modifica programul iniţial în privinţa sezonului viitor. Asta deoarece zvonurile cu privire la retragerea echipei Volei Club Banatul Caransebeş din competiţie s-au adeverit. Oficialii clubului bănăţean au anunţat Federaţia Română de Volei că echipa din Caransebeş nu se va înscrie în sezonul 2017-2018.
Conform tragerii la sorţi, efectuată săptămâna trecută, pentru stabilirea programului din sezonul următor competiţional, Tricolorul LMV ar fi urmat să întâlnească echipa bănăţeană în etapa a şasea din turul fazei preliminare a campionatului, în deplasare.
Astfel, reprezentanţii forului naţional se află în căutarea echipei care să-i ia locul formaţiei din Caransebeş în sezonul viitor. Prima pe listă este echipa CSU Vest Timişoara, care a ocupat locul al treilea la turneul de promovare, după Dinamo Bucureşti şi CSŞ 2 Baia Mare. Dar, din câte se pare, formaţia din Timişoara nu şi-ar dori să evolueze în prima divizie, şi nici ultima clasată de la turneul de promovare, CSM Suceava.
În această situaţie ar intra în calcule şi una dintre cele două echipe retrogradate la finalul sezonului, în ordine, Universitatea Cluj şi VCM LPS Piatra Neamţ. Rămâne de văzut care va fi cea de-a 12-a adversară a Tricolorului LMV Ploieşti în sezonul viitor.
Echipa din Caransebeş se afla în prima divizie de trei sezoane, după ce a promovat în 2014, la un turneu disputat pe teren propriu, la care a luat parte şi Tricolorul LMV Ploieşti. Deşi au învins formaţia gazdă, ploieştenii au ratat atunci promovarea pentru un singur punct, în favoarea grupării din Caransebeş, în vreme ce Steaua Bucureşti a câştigat turneul.
Tricolorul LMV avea să promoveze în sezonul următor, printr-un parcurs perfect (fără set pierdut), iar în confruntările directe cu Volei Club Caransebeş, din prima divizie, bănăţenii conduceau la victorii, cu 3-1, singurul succes al ploieştenilor înregistrându-se chiar în debutul campionatului trecut. Echipa antrenată de Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu avea să încheie pe locul al cincilea, în vreme ce formaţia din Caransebeş s-a situat pe locul al optulea.
De menţionat şi că neînscrierea echipei Volei Club Banatul Caransebeş în campionat survine la doar un an şi jumătate de la retragerea multiplei campioane Tomis Constanţa.