F. T.

La Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti-Scăeni a fost organizată miercuri, 7 iunie, “Ziua Porţilor Deschise” – eveniment derulat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale și parte a programului Școala Altfel.
Potrivit unui comunicat de presă al instituției de învățământ prahovene, “cu această ocazie au fost derulate activităţi practice, fiind prezentate tehnica de intervenţie, exerciţii demonstrative de stingere a unui incendiu, labirintul de salvare a victimelor din condiţii ostile şi exerciţii de acordare a primului ajutor de bază”.
Entuziasmul elevilor s-a văzut pe timpul demonstraţiilor făcute, în special atunci când le-a fost arătat cum se stinge un incendiu în care au fost direct implicaţi, precum și atunci când au fost plimbați prin curtea instituției cu autospecialele de intervenție, a mai precizat Viorela Nicolescu Sava – purtător de cuvânt al Școlii de Pompieri de la Boldești. Și, cum se întâmplă în urma unor astfel de evenimente, nu puțini copii au plecat cu gândul de a îmbrățișa cariera de salvator.
Astfel de evenimente, dedicate copiilor, vor mai avea loc pe tot parcursul anului, au mai dat asigurări reprezentanții Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești-Scăeni.